fredag 18 januari 2013

A day in life, part two.

Torsdagen den 17 januari fortsätter. Del 1 hittar du här.

A day in life
Efter att vi kommit hem från promenaden fick Nils lunch och somnade sen i sin säng. Jag passade på att göra en kopp kaffe och njuta av tystnaden och lite egentid.

A day in life
A day in life
...

A day in life
Nils vaknade precis när jag gjort ett par mackor till mig.

A day in life
Han fick mumsa på riskakor när jag åt min lunch.

A day in life
A day in life
A day in life
:)

A day in life Resten av eftermiddagen var det full rulle. Det är helt otroligt hur mycket energi de här små liven har. Jag är helt slut om kvällarna efter han somnat. Igår blev det för ovanlighetens skull ingen stickning på kvällen. Jag satt mest vid datorn och redigerade och kollade på bilder från en väldigt trevlig dag.

torsdag 17 januari 2013

A day in life, part one.

Jag fotograferade vår dag idag. Tänkte att det kunde vara kul att dela med mig av några av bilderna här. Jag tycker om att läsa sådana blogginlägg själv. Vad tycker ni? Det var så många bilder jag tyckte om så jag delade upp dem i två (kanske tre) inlägg.

A day in life
A day in life
Lillen väckte mig klockan 05.45. Usch, jag tror aldrig jag kommer vänja mig vid de där tidiga mornarna. Klockan 06.00 gick vi upp och begav oss till Nils rum för att leka. Nils var superpigg.

A day in life
Klockan 07.00 var det dags för frukost. Jag drack Earl grey-te med honung och åt havregrynsgröt med chiafrön, blåbär och sojamjölk. Jag gör alltid gröten på spisen istället för micron numera. Den blir tusen gånger godare. Nils åt dinkelgröt med chiafrön och hemmagjord katrinplommonpuré.

A day in life
Efter frukosten lekte vi lite till. Bland annat läste vi favoritboken "Gul!" av Stina Wirsén. Klockan 08.30 la vi oss båda två för en morgonlur. Jag sov som en stock i över en och en halv timme. Nils vaknade nog lite före mig men nöjde sig med att träna på att stå i sin spjälsäng en stund, innan han väckte mig på riktigt.

A day in life
Efter ett mellanmål och tandborstning begav vi oss vid 11-tiden ut på en promenad.

A day in life
Vi stannade till för att gunga en stund. En favorit just nu.

A day in life
A day in life
Det var fint ute.

A day in life Trevlig tur!

fredag 11 januari 2013

2012.

2012
År 2012 var ett fantastiskt år i och med att det var året min son Nils föddes. Men något fantastiskt bloggår var det inte. Tyvärr. Jag tänker ofta att jag skulle vilja blogga mer, men hittills har jag inte riktigt haft energi eller tid till det. Under flera månader har det till och med varit helt dött här. Det känns oerhört trist. Så istället för en årskrönika med månadssummeringarna som jag brukar göra, kommer här en sammanfattning av mina färdiga handarbeten från 2012.

Owls cardigan.
I januari stickade jag färdigt min Owls cardigan. Jag tycker fortfarande om den men garnet nopprar sig galet mycket så jag har den nästan bara hemma som mysplagg numera.

Filt med mormorsränder.
I slutet av mars virkade jag färdigt filten med mormorsränder. Den har hedersplatsen i soffan sen dess.

Molly – knitted hat.
Efter ett par månaders uppehåll kom jag igång med stickningen under sensommaren och hösten. Jag stickade en mössa i knallgult. Jag använder den varje dag och älskar den. Tyvärr har den töjt sig och är megastor.

Bohus Stickning – Blå Blomman
I november blev 2012 års stora stickprojekt klart – min Blå Blomman från Bohus Stickning. Älskar den här tröjan. Det är den finaste jag stickat.

Nils´s dice.
Sen var det dags för virkning! Jag improviserade fram den här tärningen till Nils som genast blev populär. Vi leker med den varje dag.

Long-sleeved fairisle sweater
Och så till slut gjorde jag färdigt min Long-sleeved fairisle sweater. Tack för alla uppmuntrande kommentarer om den förresten. Jag var nog lite väl kritisk. Har använt den en hel del de senaste veckorna. Den är supervarm. Och trots att jag svor att jag aldrig mer skulle sticka något liknande (på grund av alla trådar) är jag redan sugen.

söndag 6 januari 2013

Nu är min "Long-sleeved fairisle sweater" äntligen klar!

Long-sleeved fairisle sweater
Kommer ni ihåg? Min Long-sleeved fairisle sweater ur boken Vintage Knits som jag började sticka på sommaren 2010. I maj 2011 hade jag stickat klart alla delarna. Sen tog det stopp när jag skulle fästa alla miljarder trådar. I höstas tog jag mig i kragen och dan före dopparedan blev den äntligen klar!

Long-sleeved fairisle sweater
När jag började hade jag aldrig stickat en tröja förut, inte ens något enfärgat. Det här var ett ambitiöst förstaprojekt om jag får säga det själv. :)

Long-sleeved fairisle sweater
Tröjan är stickad med stickor 4 mm (resår 3 mm) i Debbie Bliss Baby Cashmerino. Sju färger totalt men man stickar aldrig med fler än två färger samtidigt. Piece of cake tänker alla bohusstickare!

Long-sleeved fairisle sweater
Jag följde mönstret rakt av förutom kragen. Gillar den här mycket bättre.

Long-sleeved fairisle sweater
Jag har lärt mig mycket under de här åren. Skulle jag sticka samma tröja idag skulle jag ändra på en hel del. Annat garn, stickat på rundstickor i ett stycke och framförallt – inte stickat så långa och vida ärmar. Tröjan är inte direkt en av mina favoriter, men känns helt okej. Och det är ju kul att se att jag har utvecklats.