onsdag 27 november 2013

Hej då Bohus Stickning.

Bohus Stickning – Blå Blomman

I dagarna nåddes jag av nyheten att Solveig Gustafsson på Solsilke lägger ner produktionen av stickpaketen från Bohus Stickning. De kommer inte finnas till försäljning på Bohusläns museum heller. Jag känner mig faktiskt riktigt nedstämd över den här nyheten. Jag ville så gärna sticka fler tröjor, minst tre stycken till. Ångrar mig så att jag inte köpte fler stickpaket när jag hade chansen! Nu är alla stickpaket slutsålda. Skit också. Jag är glad att jag hann sticka min Blå blomman i alla fall.

7 kommentarer:

 1. Åh vad jag instämmer! Jag har varit nedstämd (ja, faktiskt, det låter ju idiotiskt, men så är det!) i flera dagar nu. Hade bestämt mig för att inte tänka på pengar ett dugg och hamstra några garnpaket, var inne på Solsilkes hemsida och blev lite undrande över att flera tröjor var borttagna och sen visar det sig att den planen inte funkade alls! Jag hoppas att någon annan tar över efter Solveig, men kanske är det bara önsketänkande?
  Varma, mjuka hälsningar från Bohus-själsfränden Lena

  SvaraRadera
 2. Ja, det är supertrist. Jag mailade faktiskt Solveig och frågade, och fick följande svar:
  Det finns inga sticksatser kvar att köpa. Jag har beslutat att sluta färga garn efter 15 års intensivt arbete. Det är väldigt mycket arbete med dessa paket från att leta reda på originalfärger och plagg, färga, sticka, jämföra resultat, sticka igen, mäta garnåtgång, färga i större skala för paket och skriva stickbeskrivningar, mäta upp garn till paketen osv osv.. Som du förstår är det ett oändligt jobb men det har varit en fantastisk tid att få träffa alla dessa entusiaster i Sverige men framför allt i USA. Vi, Bohusläns museum och jag håller på att diskutera fortsättningen. Det kommer att bli en fortsättning på ena eller andra sättet.

  SvaraRadera
 3. Håller med. Jag hade tur när jag beställde Den blå och Green Wood som jag tänker ge till mina döttrar. Men jag vill ju ha en jumper själv också... Lessamt!

  SvaraRadera
 4. Åh nej, vad ledsen jag blir! Jag hittade din blogg för någon månad sedan, och blev så inspirerad av Bohusstickningen! Jag är nyinflyttad till Uddevalla från Västerbotten och gick direkt till Bohusläns museum och blev än mer inspirerad av de vackra tröjorna. Men jag är inte speciellt duktig på att sticka än, utan kände att jag måste öva mer innan jag är redo för Bohusstickning, men nu blir det inte av. Jättetrist!

  SvaraRadera
 5. Hej. Upptäckte också försent att Bohusläns museum slutat med garnsatserna. Men i kväll hittade jag en notis på Solsilkes hemsida att "angoragarnet" i Strömstad skulle fortsätta med färgning av garn till Bohusstickning- så nu finns hopp igen! Kolla på denna sidan www.angoragarnet.

  SvaraRadera
 6. Intressant att läsa din blogg, jag har bokmärkt den!
  Ha en trevlig fredag
  //Mats

  Är du optimerad för internet ?
  sökmotoroptimering
  mats@soktmotoroptimering.it
  http://www.sokmotoroptimering.it/index.html
  blogg.sokmotoroptimering.it

  SvaraRadera
 7. Hej
  Jag hittade din fina blogg. Jag hoppas att du är medveten om att de nu finns en fortsättning och att stickpaket till Bohus Stickning återigen finns att köpa. Jag har tagit över efter Solveig Gustafsson och i samarbete med Solveig och Bohusläns museum fortsätter jag det enorma arbetet att hålla denna fantastiska kulturskatt vid liv. Några modeller finns att köpa på Bohusläns museum och alla finns att köpa i vår gårdsbutik på AngoraGarnet eller via vår hemsida. Jag hoppas att med detta meddelande kunna sprida lite glädje och lust att sticka Bohus Stickning igen :-)

  SvaraRadera