tisdag 13 augusti 2013

The Harlequin Sweater!

Harlequin sweater
I våras blev jag tillfrågad av den norska stickbloggen och garnbutiken Pickles att delta i deras "Inspirasjonsstafett". Den går ut på att de utser några bloggare som får välja ett av deras mönster, inspireras fritt av det och sticka något eget. Här är mitt bidrag – The Harlequin Sweater!

Harlequin sweater
Jag utgick från deras ursnygga vimpelgenser. Jag fick ändra maskantalet något och räkna om en del i rapporten (mer än vad jag tänkt från början men det var en lärorik process). Tröjan är stickad i Pickles Merino Tweed, ett väldigt trevligt garn. Jag är helt insnöad på tweed just nu. Vill sticka allt i det!

Harlequin sweater
Min systerson ställde upp som modell. Han ville inte ta av sig tröjan trots 25-gradig julivärme. Ett bra betyg tycker jag. :)

Harlequin sweater
Jag fick testa på att sticka intarsia på rundsticka också. Lite pill var det med femton bobiner inuti den lilla tröjan men det gick tillslut.

Harlequin sweater
Harlequin sweater
Tack Pickles för att jag fick vara med!

PS. Kolla in vad fina saker Clara stickar och Maria Carlander gjorde när de hade stafettpinnen före mig.

15 kommentarer:

 1. Så fint och inspirerande!

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Åh, den här vart superfin!

  SvaraRadera
 4. Underbart fin! En riktig glad-tröja.
  // Gunilla

  SvaraRadera
 5. Men du, vilken bra idé! Att bara ändra färgen på varannan trekant/vimpel! Det blir verkligen en helt annan tröja. Snyggt! Vad roligt att vi använde samma mönster som inspiration, och samma garn :)

  SvaraRadera
 6. Jättefin! Ser ut som godis! :-)))

  SvaraRadera
 7. Nu måste jag bara fråga en grej. :) Det grå garnet då? Hade du en bobin för varje grått parti mellan rutorna eller lät du det löpa varvet runt?

  SvaraRadera
 8. Så söta bilder! Tröjan är helt underbar!

  SvaraRadera