torsdag 2 maj 2013

Beatnik! En femte början.

Beatnik
Äntligen! En beatnik har jag velat sticka i flera år. Den har en fin 60-talskänsla som jag gillar.

Beatnik
Det har tagit lång tid att bestämma garn. För två år sedan köpte jag vit eko-bomull. Gjorde provlappar och ångrade mig. Sen grunnade jag länge innan jag bestämde mig för en gul beatnik i ull. Rätt garn hittade jag i fjol, Cascade 220. (Det är för övrigt inte samma garn eller färg som Molly-mössan även om det kan se ut så.)

Beatnik
Eftersom jag stickade på andra projekt kunde jag inte börja med tröjan förrän i december. Tyvärr fick jag och min beatnik en trög start. Flätstickningen gick visserligen bra, men det andra, allt det andra strulade. Fel antal maskor, fel i den vridna resåren, glömde öka för midjan... Nåväl. Nu är jag i alla fall igång på riktigt och det är kul! Inte alls så svårt som det kanske kan se ut. Fast någon tevestickning är det inte. Fortsättning följer.

12 kommentarer:

 1. Vilken härlig färg, och stickningen ser jättefin ut. Jag skulle också vilja sticka en Beatnik men drar mig för det verkar vara ett stort projekt.
  Glad helg!

  SvaraRadera
 2. Tack! Det är ett stort projekt men samtidigt flyter stickningen på bra (nu). Och stickor 5 mm är ju gött. ;)

  SvaraRadera
 3. En riktig favorit - och den kommer att bli så fin i gult!

  SvaraRadera
 4. Det ser ut som min beatniktröja, exakt samma nyans. Sån blev min: http://www.wallinskaya.com/search/label/Beatnik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att se! Kanonfin ju. :)

   Radera
 5. Där är ju din gula Beatnik! Den är verkligen hur fin som helst, och fantastisk färg. Jag har aldrig stickat i Cascade men har läst om det lite överallt senaste tiden. Vad tycker du om det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar det en så länge. Väldigt lättstickat. Hoppas det inte nopprar sig så mycket.

   Radera
 6. Vilken vacker färg. Den kommer att bli assnygg!

  SvaraRadera
 7. Roligt att hitta till din blogg, här fanns det mycket fint!
  Underbar färg, den där kommer bli kanon!

  SvaraRadera
 8. Roligt att hitta till din blogg, här fanns det mycket fint!
  Underbar färg, den där kommer bli kanon!

  SvaraRadera
 9. Tack allihopa! Jag gillar det här projektet men har inte så mycket tid för det just nu. Tyvärr.

  SvaraRadera