onsdag 27 mars 2013

Vad jag stickar på just nu: Afmæli, islandströja.

Afmæli
Anders har länge önskat sig en tjock, hemmastickad tröja. Efter att ha bläddrat sida upp och ner på Ravelry fastnade vi till slut för Afmæli, en tjock islandströja med rundat mönsterstickat ok.

Afmæli
Mönstret är gratis och finns att ladda ner här. Garnet beställde vi från shopicelandic.com. Det var billigt, vilket är bra när man ska sticka en herrtröja i XL. Dessvärre fick vi betala tull men det blev inte alltför dyrt ändå.

Afmæli
Garnet är enooormt strävt. Jag avskydde det de första varven och tänkte att jag aldrig kommer kunna sticka en hel tröja i det. Nu har jag vant mig och stickningen flyter på bra. Just nu stickar jag runt runt runt och kommer fortsätta med det ett bra tag. Ett perfekt projekt när jag är lite kvällstrött eller när min familj vill kunna prata med mig samtidigt som jag stickar. Jag tror det kommer bli en väldigt varm och slitstark tröja. Fortsättning följer.

6 kommentarer:

 1. Vilka härliga färger, och tröjan ser jättefin ut. Men huvva vilket, jobb, med en tröja i XL! Jag som tyckte att en ettåringströja tog tid...

  SvaraRadera
 2. Haha blir som vanligt helt full i skratt av ditt inlägg... gissa vad jag funderat på att sticka de senaste dagarna? En islandströja såklart! Bloggade om det bara några timmar innan du skrev ditt inlägg. Fast min ska bli till mig, och i ett annat mönster :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Märkligt det här. Samma goda smak båda två!

   Radera
 3. Jag blev superinspirerad av ditt inlägg att sticka en likadan åt mig själv! Har aldrig stickat en tröja tidigare, så får se hur det går :) Väntar redan på fortsättningen!

  SvaraRadera
 4. vad kul! precis den tröjan har min pojkvän också valt ut som julklapp till honom själv (han fick nämligen att jag skulle sticka en tröja till honom). Vi har precis varit hos tant kofta och köpt angora-garn och tänkte lägga upp i nästa vecka=) ska bli kul att se hur din blir!

  SvaraRadera
 5. Ser ut att bli en fantastisk tröja, älskar färgvalet!

  SvaraRadera