måndag 4 februari 2013

Stickad kofta till min systerdotter.

Garter yoke baby cardi
Den 26 januari fick min syster sitt andra barn, en liten flicka! Så otroligt söt och liten. Det här är min Välkommen till världen-present. Jag började sticka på koftan redan i december men den blev inte klar förrän i lördags. Det var ett kämpigt projekt om jag ska vara ärlig. Jag gjorde dumma fel och fick ta upp säkert tre–fyra gånger. Till slut fick jag ihop den – bara timmar innan jag skulle få träffa lillan för första gången.

Garter yoke baby cardi
Knappslån är en i-cord vilket jag aldrig stickat på en kofta förut. Jag gillar. Garnet är naturvit Debbie Bliss Baby Cashmerino som jag hade hemma. Stickor 4 mm. Mönstret hittar du gratis på Ravelry, här.

11 kommentarer:

 1. Fin! Den ska jag kolla upp på Ravelry direkt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Gör det. Den är egentligen lättstickad tror jag.

   Radera
 2. Å vad fin! Den liknar Lilla Koftan av Petra Orrbeck (http://www.ravelry.com/patterns/library/lilla-koftan), fast knappslån är annorlunda. Jag håller på med en sådan just nu, och får inte alls till rätstickningen så jämnt och fint som du. Snyggt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, de är lite lika. Petras kofta är också fin. Bra val!

   Radera
 3. Bedårande. Perfekt bebi-kofta.

  SvaraRadera
 4. Tack så mycket för presenten!!! Vi älskar den. Kramar

  SvaraRadera
 5. Supersöt! ha en bra söndag, Karin

  SvaraRadera
 6. Så nydelig denne lille kofta var! Har kikket lenge på mønsteret på Ravelry. Tandert og svalt med kvitt! Harlekingenseren til Pickles var fresh! Fin blogg, mykje inspirerendeÅ sjå! Eg ønsker meg pallekarmer til bursdagen min!

  SvaraRadera