tisdag 26 februari 2013

Hemmagjord glass.

Hela familjen har varit sjuka i veckor. Fy sjutton vad jag är trött på förkylningsvirus och öroninflammation! Men vi fokuserar på något trevligare. Förra veckan gjorde jag hemmagjord glass för att fira att Anders och jag varit tillsammans i fem år. Det blev succé om jag får säga det själv.

Glass!

Jag utgick från det här receptet men gjorde en egen variant med choklad istället. Ingen glassmaskin behövs och man behöver inte röra om i glassen var och varannan timme. Enkelt med andra ord, och fantastiskt gott! Minst lika god som finköpeglass. Jag hade tänkt ha i hallon också men glömde det. Det får bli nästa gång. Så här gjorde jag:

Chokladglass, cirka 1,5 liter
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
200 g mörk choklad (minst 70%)


Vispa grädden och vänd sen noggrant ner den kondenserade mjölken.
Smält chokladen i vattenbad och vänd ner den i grädd- och mjölkblandningen.
Klicka ner glassen i burkar. (Jag använde två gamla glassförpackningar á 0,75 liter. Passade perfekt.)
Strö över lite hackad choklad som dekoration.
Enligt grundreceptet skulle glassen sen frysas i minst sex timmar. Glassen var definitivt ätbar efter sex timmar, ja till och med riktigt god, men den blev ännu godare efter ett dygn i frysen tyckte vi.
Bon Appétit!

Glass!

8 kommentarer:

 1. Mmm, glass är det bästa jag vet. Glass med kondenserad mjölk är ganska nytt för mig, jag har bara testat en indisk variant med hackade nötter. Det här receptet måste jag testa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var nytt för mig också. Eller jag har aldrig gjort glass överhuvudtaget innan. Funkade bra i alla fall. Glassen blir väldigt söt så det var bra med riktigt mörk choklad.

   Radera
 2. Men fy vad du frestar så här på tisdagskvällen. Det ser gudagott ut!!

  SvaraRadera
 3. Det ser riktigt gott ut :)

  SvaraRadera
 4. Hej, hoppas ni mår bättre nu!

  Den där glassen är en favorit hos oss, fast jag har bara hackat ner chokladen. Det var ju riktigt smart att smälta den först... Hallon är supergott till, vi grukar ta frysta hallon och köra i mikron ihop med pyttelite vaniljsocker, så att de bara tinar precis och så rör vi ihop det till hallonsås liksom! Mmmm, måste göra glass till helgen... :-)

  Ha det gott/Blenda

  SvaraRadera