söndag 23 december 2012

God Jul!

Till Nils.
Krasslig.
Snart åker vi till landet och firar jul. Det ska bli skönt att komma till huset och mysa. Vi har varit sjuka länge och senaste veckan har det varit extra dåligt. Nils har öroninflammation och RS-virus. Jag är megaförkyld. Men vi är helt klart på bättringsvägen. Dessvärre har Anders insjuknat nu.

God Jul.
Jag hade hoppats få julpyssla ordentligt i år men mäktade inte med det. Nåväl, det blir en mysig jul i alla fall. Det viktigaste är att jag får vara tillsammans med min familj. Lite pyssel har jag hunnit med ändå. Två satser med lussekatter (första satsen var slut en vecka in i december...) Och i tisdags bakade mamma, pappa, Nils och jag pepparkakor. Det har jag inte gjort sen jag var liten. Det var så skoj!

God Jul.
God Jul. Ha en riktigt god jul!

torsdag 13 december 2012

Virkad haklapp.

Virkad haklapp
Virkad haklapp
Den här haklappen (eller dregglis om man vill vara modern) är virkad av min mosters svärmor någon gång på sjuttiotalet. Min syster och jag hade den när vi var små och nu har Nils fått ta över den. Jag tycker den är väldigt fin i sin enkelhet. Jag skulle gärna virka fler om jag hade tid.

onsdag 12 december 2012

Äntligen!

Garnvinda och nystare
Jag har investerat i en garnvinda och en nystmaskin. Känner mig mycket nöjd. Jag har en hel del garn på härvor liggande och är så trött på att nysta för hand. Så jag använde de sista slantarna på ett presentkort och slog till på den här fina garnvindan i björk. Ett konstverk i sig tycker jag! Nystmaskinen får vi inte glömma bort, den är rätt söt den också.

Garnvinda och nystare
Garnvinda och nystare
Garnvinda och nystare
Garnvinda och nystare

tisdag 4 december 2012

4 december.

4 december
4 december
4 december
4 december
Idag har det snöat nästan hela dagen. Vi stannade inne och hade det gott. Försöker ta vara på den här tiden. Tiden går alldeles för fort. När Nils sov sydde jag lite. Ett flaggspel och en kudde. Till Nils rum.

söndag 2 december 2012

Lite virkat och ett stort tack.

Nils´s dice.
I veckan virkade jag den här tärningen till Nils efter eget mönster. Jag använde restgarner av Marks & Kattens Eco baby bomull och fyllde den med ull och bjällror. Nils blev väldigt glad över den nya leksaken. Mitt mammahjärta smälter!

Tusen tack för alla kommentarer här på bloggen, KAL:en och Ravelry om Blå Blomman. Jag blir så glad för varenda en. Bästa tajmingen också eftersom vi är förkylda och trötta och behöver lite extra uppmuntran. Ni är bäst!