lördag 28 januari 2012

Owls cardigan.

Owls cardigan. Tjoho! I måndags fäste jag den sista knappen på min Owls cardigan.

Owls cardigan. Jag stickade min som cardigan så att jag kan använda den med bebismagen. Dessutom är cardigan mitt favoritplagg.
Mönstret till tröjan finns att köpa här.

Owls cardigan. Garnet är ett ekologiskt ullgarn som heter BC Semilla Grosso. Stickor 6 mm. Stickfastheten stämde inte riktigt så jag stickade en storlek större än normalt. Funkade bra tycker jag.

Owls cardigan. Jag lyckades inte få tag på några passande knappar till uggleögonen, så tills vidare är de utan. Dessutom tycker jag det är vansinnigt tråkigt att sy i knappar.

Nu ska jag gräva ner mig i Bohus Stickning. Jag har redan tjuvstartat lite faktiskt.

lördag 21 januari 2012

Virkad trasmatta.

Början på en trasmatta.
Ett vilande projekt som jag har är den här virkade trasmattan. Det syns kanske inte på bilden med den är väldigt grov. Ambitionen är att göra en stor, rund matta till vardagsrummet. Tyvärr är det så tungt att virka i trasor så det är lätt att den blir liggande. Fint skulle det kunna bli i alla fall.

onsdag 11 januari 2012

2011.

Dags för en sen summering av det gångna året. Det har varit både ett bra och dåligt bloggår. Ungefär som i verkliga livet. Jag gjorde många inlägg under årets första hälft, sedan desto färre.

Låt oss fokusera på det som varit bra. Det brukar jag för det mesta göra här i bloggen. Och det har verkligen varit kul att titta igenom alla bilder!

Januari.
Januari 2011.
Första januari påbörjar jag ett fotoprojekt, en bild per dag i ett år, 365 dagar. Jag fotograferar varje dag fram till slutet av juli, sen orkar jag inte mer. Vi skördar pyttesmå broccoli som vi odlat i en kruka och jag virkar på en filt.

Februari.
Februari 2011.
Filten med Summer Garden Granny Squares blir klar. Jag hittar på en amigurumikatt som jag döper till Hjärtekatten Abbe. Den säljs på auktion på Heja Abbe till förmån för Hjärt- och Lungfondens kampanj "Alla barnhjärtans månad". Susanne och Therese lånar idén och drar igång kampanjen Hjärtekatten.

Mars.
Mars 2011.
Jag besöker Stickfest i Väst, SiV för första gången och deltar i kursen Montering. Jag stickar på min Long-sleeved fairisle sweater (som för övrigt nu är färdig sedan länge och bara behöver monteras). Och så äter jag Anders goda och marulksliknande surdegsbröd.

April.
April 2011.
Anders och jag åker till New York i en vecka. Våren är här och vi äter rejäla, amerikanska frukostar på diners varje dag. När vi kommer hem har vi båda gått upp flera kilo i vikt.

Maj.
Maj 2011.
Polly och Olivier fyller sex år! Trädgården vid huset blomstrar.

Juni.
Juni 2011.
Vi är i huset varje helg och alla njuter av ljuset och värmen. I trädgården finns det massor av smultron. Jag virkar på en filt med mormorsränder.

Juli.
Juli 2011.
Äntligen semester! Vi flyttar till huset i fem veckor. Vilken skön känsla att kunna hämta middagen i trädgården. Vi får reda på att vi ska ha en bebis våren 2012!

Augusti.
Augusti 2011.
Vi är fortfarande kvar i huset och tar det lugnt och badar mycket. Olivier blir sjuk och måste åka till veterinären.

September.
September 2011.
Jag är golvad av gravidtrötthet och fotograferar bara en enda dag. Det är dagen då vi tar upp alla rotfrukter ur trädgårdslandet. Skörden är av blandad kvalitet men alltihop smakar fantastiskt.

Oktober.
Oktober 2011.
Olivier mår bra igen! Tyvärr blir Polly desto oroligare när det kommer till bilresor. För övrigt har vi dille på våfflor och äter det till lunch en gång i veckan.

November.
November 2011.
Göteborg är frostigt och höstigt. Vi äter försenad födelsedagsmiddag för mig (jag fyller år i slutet av september) på stans bästa kinarestaurang, Canton House. Jag stickar färdigt mina Retro Rib socks.

December.
December 2011.
Jag stickar mycket och älskar det. Under hösten har det gått lite segt med mina handarbeten men nu börjar det släppa. Bland annat stickar jag en kofta och en mössa till bebisen i magen.

Jag ser fram emot 2012! Det kommer bli ett omvälvande och bra år tror jag.

söndag 8 januari 2012

Bohus Stickning: Blå Blomman.

Blå Blomman från Bohus Stickning.
Aaahhh! Jag har trånat och väntat och laddat i flera år att få sticka en tröja från Bohus Stickning. Nu ska det äntligen bli verklighet! Jag vet att det är lite fånigt, men det är en dröm för mig. Jag är så himla glad idag, som ett litet barn.


Bild från Bohusläns museum.
Efter en hel del ältande bestämde jag mig för en Blå Blomman. Mina andra favoriter Blå Skimmer, Röda Randen och Gotiska Fönstret kan jag säkert sticka någon gång framöver.

Bohus Stickning KAL header
Maria från bloggen Pyssel och Knåp har startat en Bohus Stickning-Knit-along (KAL) som jag deltar i. Det är fantastiskt kul att läsa hur det går för alla. Och vad bra att ha andra bohusstickare att fråga om tips och råd. Det lär jag behöva.

Du kan köpa stickpaket hos Solsilke eller Bohusläns museum.

fredag 6 januari 2012

Magic loop.

Magic loop
Jag stickar vidare på min Owls cardigan. Än så länge går det fint. Jag tycker verkligen om garnet, det kanske är en ny favorit. Jag älskar också mina nya strumpstickor i bambu.
Vi har varit i huset några dagar och när jag skulle börja sticka på ärmarna upptäckte jag att jag inte hade några stumpstickor i rätt storlek. Efter en dags svärande beslöt jag mig för att pröva Magic loop. Först tyckte jag att det var lite pilligt men nu är jag glad att jag tvingades pröva! Det funkar hur bra som helst. Jag utgick från den här beskrivningen. Här finns också en film och beskrivning på svenska.