lördag 31 mars 2012

Färdig filt med mormorsränder!

Filt med mormorsränder.
Nu är den klar – min filt med mormorsränder! Det är en härlig känsla när ett så pass stort projekt är färdigt. Jag började virka på den förra sommaren. Egentligen är det ett enkelt och snabbvirkat mönster, de första två tredjedelarna virkade jag på bara några några veckor. Men sen blev filten tyvärr liggande så gott som hela hösten och vintern.

Filt med mormorsränder. Filt med mormorsränder.
Jag bestämde mig för att ta tag i saken nu när jag är hemma och har lite tid över. Perfekt projekt när man måste ta det lite lugnt.

Filt med mormorsränder.
Några korta fakta
Garn: Debbie Bliss Baby Cashmerino
Garnåtgång: Som vanligt vet jag inte säkert. Hela filten väger 1030 gram, vilket borde betyda cirka 20 nystan á 50 gram (4 nystan per färg för en filt som min med 5 färger).
Virknål: 3,5 mm
Storlek: 110 x 150 cm
Mönster: Mitt eget. Just nu kan jag inte lova att jag har möjlighet att publicera mönstret här, men jag hoppas jag kan göra det någon gång. Annars finns det säkert liknande på Ravelry om någon skulle vara intresserad.

23 kommentarer:

 1. Den är jättefin! Jag gillar färgerna :)

  SvaraRadera
 2. Åh! Den är fantastiskt fin och jag önskar att jag kunde virka något lika fint!!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin! Hur gör du när du fäster trådändar? Dina kanter ser så raka och fina ut, jag lyckas aldrig med det eftersom mina trådfästarkunskaper är rena katastrofen och det bara blir klumpigt och ojämt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag har ett knep hur jag virkar kanter som jag hoppas kunna visa framöver. När jag fäster trådar försöker jag att inte dra för hårt utan låta tråden vara "lagom" spänd.

   Radera
 4. Snygg! När jag ser dina filtar blir jag så himla sugen på att virka en till mig själv i baby cashmerino. Kan bara tänka mig hur ljuvligt mjuka de måste vara!

  SvaraRadera
 5. Perfekt! Den blev så vacker. Kramar

  SvaraRadera
 6. Tack så mycket allihopa! Alltid kul att få positiv respons på ett Tadaaa-inlägg. :)

  SvaraRadera
 7. Det här är helt vansinnigt. Så ENORMT vacker filt! Gillar färgvalet och mönstret skarpt. Fin kontrast mellan det stilrena utförandet och den mysiga, ombonade, gammeldagsa tekniken. Jag började också på en filt en gång. Fast i mormorsrutor. Den kanske eventuellt skulle kunna monteras ihop till en mycket liten kudde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Alicia för alla härliga kommentarer på flera olika inlägg. Så himla gulligt! Tack!

   Radera
 8. Åh, jisses amalia. Den är ju verkligen helt fantastisk - sjukt bra jobbat! Tror inte jag skulle ha tålamodet faktiskt, haha. Lyckades virka en halv filt med mormorsrutor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Joo, kom igen du orkar. Känslan när man är klar är mycket härlig.

   Radera
 9. Vilken jättefin filt och trevlig blogg du har =)

  SvaraRadera
 10. Jättefin filt! Gillar din blogg....var köper du Debbie Bliss Baby Cashmerino?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det är lite olika men jag kan rekommendera nysta.se

   Radera
 11. Verkligen jättefin! Jag blev jättesugen att göra en sådan till vårt sovrum i rosa vita och beige-bruna nyanser. Jättefin Blogg du har :) /Camilla

  SvaraRadera
 12. Hej! Jag fullkomligt älskar din blogg och har en fråga angående den här filten och den som är gjord utav mormorsrutor, ungefär hur mycket har de kostat att virka. Är själv himla sugen så skulle vara kul att veta.
  Kramkalas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Om jag inte minns fel så kostar ett nystan av Baby Cashmerino 58 kr. Jag använde cirka 20 nystan så det blir 1160 kr. Ganska mycket pengar kanske men å andra sidan så kommer jag ha filten länge. När man lagt ner så många timmar på ett projekt så slänger man ju det inte efter ett par år. Förhoppningsvis kommer den hålla i många många år. :) Vilken filt med mormorsrutor menar du? Jag har gjort några stycken. Lycka till med din filt!

   Radera
 13. Filten är verkligen jättevacker!!

  SvaraRadera