onsdag 1 februari 2012

Sticka med flera färger.

Sticka med flera färger. Riot yarn skrev häromdan om en "Strickfingerhut". Det är en mojäng man sätter på fingret som håller ordning på trådarna när man stickar med flera färger än en. Jag fick en liknande mojäng för några veckor sedan. Jag har bara hunnit testa den lite grand än så länge. Den funkar helt okej, över förväntan faktiskt. Det går definitivt snabbare än att släppa och lyfta trådar som jag vanligtvis gör. Men jag saknar fingertoppskänslan (såklart) och rörelsefriheten. Det är svårt att få trådarna lagom spända. Och att sticka aviga maskor funkar inte alls. Fast kanske krävs det bara lite mer träning.

11 kommentarer:

 1. Oj det såg svårt ut. Det hade nog varit bättre om det var hål rakt igenom plasten så man fick lite fingertoppskänsla också, den är himla svår att vänja sej av med =)
  Fin stickning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstruktionen på den som Riot yarn skrev om är nog bättre. Fast jag gillar att den här kan hålla upp till fyra färger.

   Radera
 2. Jag har köpt en sådan, men inte kommit mig för att testa den "skarpt" ännu. Den kändes lite plastig, men man kanske vänjer sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, definitivt plastig. Den är för stor för mitt finger också så jag är tvungen att ha ett plåster under för att den ska sitta kvar.

   Radera
 3. Vad kul att se hur din ser ut. Jag gillar att din kan ta fler färger för det är egentligen bara när jag stickar med fler än två färger som jag skulle behöva hjälp men om det är svårt att spänna garnet blir jag skeptisk. Allt handlar i och för sig om att vänja sig med en ny teknik. Jag blir absolut nyfiken på att testa någon sorts strickfingerhut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man är van vid att sträcka fler än en tråd med vänsterhanden så går det nog mycket lättare. Just nu saknar jag tålamodet att träna. Dessutom innehåller bohusstickningen så många aviga maskor här och var i oket så det funkar helt enkelt inte.
   Den kostade bara 40 kr så det kanske kan vara värt att testa? Finns hos Tummelisa (om jag inte fick den sista).

   Radera
 4. Ja jag hade aldrig kunnat hålla utan pekfingret :P Går det inte att sätta den på nästa finger? Hehe. Med träning går det mesta ! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att sätta den på långfingret har jag inte tänkt på. Jag ska testa. Tack för tipset. :)

   Radera
 5. Jag har funderat på en sådan länge men inte sett någon som använder den. Tack för dina kommentarer. Hittils har jag bara använt två färger samtidigt och håller en i höger och en ivänster hand men blir det flera färger så vette 17!!! Vill så gärna sticka någon av hennes fina tröjor.

  Sparar din blogg så jag hittar tillbaka och får se hur tröjan blir. Förmodligen blir den helt underbar. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag stickar utan den. Jag har inget tålamod att lära mig den just nu. Ån så länge går det bra med tre färger. Men det går långsamt!

   Radera
 6. Tips: http://www.sysidan.se/classifieds/view.htm?ID=4852

  SvaraRadera