lördag 21 januari 2012

Virkad trasmatta.

Början på en trasmatta.
Ett vilande projekt som jag har är den här virkade trasmattan. Det syns kanske inte på bilden med den är väldigt grov. Ambitionen är att göra en stor, rund matta till vardagsrummet. Tyvärr är det så tungt att virka i trasor så det är lätt att den blir liggande. Fint skulle det kunna bli i alla fall.

9 kommentarer:

 1. Vilket jätteprojekt, blir nog väldigt fint när det är färdigt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det kommer nog ta ett par år... :D

   Radera
 2. Cool! Blir den ännu grövre i känslan än en vanlig trasmatta? Vad har du för storlek på virknålen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är 1,5 cm tjock tror jag. Virkar med virknål 10 och det är tajt att få igenom nålen. Mattan blir väldigt styv, gissar på att den kommer bli mjukare när man går på den sen.

   Radera
 3. Åh, nu blev jag sugen på att virka i mattrasor igen! Det är kul för det tar inte så lång tid innan det händer något, MEN- Om man är för ivrig så får man ju bittert ångra det nästa dag och så får man vänta jättelänge innan man kan virka igen. Så lite i taget är ju bäst.
  Nu ska jag virka fler sittdynor. Några projekt åt gången får man ju i alla fall ha. ;)

  Hoppas ni har en riktigt härlig helg!
  KRAM

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Jag tror det här är mer av ett sommarprojekt för mig. Trasorna fäller så mycket när jag virkar att jag måste nog sitta på altan för att inte skräpa ner hela huset.

   Radera
 4. Vilket roligt projekt! Så inspirerande.

  SvaraRadera