fredag 6 januari 2012

Magic loop.

Magic loop
Jag stickar vidare på min Owls cardigan. Än så länge går det fint. Jag tycker verkligen om garnet, det kanske är en ny favorit. Jag älskar också mina nya strumpstickor i bambu.
Vi har varit i huset några dagar och när jag skulle börja sticka på ärmarna upptäckte jag att jag inte hade några stumpstickor i rätt storlek. Efter en dags svärande beslöt jag mig för att pröva Magic loop. Först tyckte jag att det var lite pilligt men nu är jag glad att jag tvingades pröva! Det funkar hur bra som helst. Jag utgick från den här beskrivningen. Här finns också en film och beskrivning på svenska.

6 kommentarer:

 1. Ja, jag älskar magic loop! Det var en aha-upplevelse för mig att upptäcka, jag är en sån som ogillar strumpstickor välidigt mycket.

  SvaraRadera
 2. Once you´ve gone Magic Loop... Jag fattar inte varför man har envisats med de där strumpstickorna? Eller jumperstickor heller för dem delen. Nu kör jag bara med rundstickor och då KnitPro. Spännande att se hur din Owls cardigan blir!

  SvaraRadera
 3. Ja, det går inte att leva utan magic loop. Jag hittade tekniken för ca 5 år sedan, och stickar alla ärmar, jumerunderdelar, vantar och sockor med den. Avskyr strumpstickor (man får ju inte plats med händerna någonstans?), och har man rundstickor, så behöver man heller aldrig mera köpa vanliga stickor eller strumpstickor. Det är verkligen magiskt! :-))

  SvaraRadera
 4. Magic loop är guuuuld! Jag lyckas aldrig få det lika fint med strumpstickor.

  SvaraRadera
 5. Eller hur! Jag har svårt att tänka mig att jag kommer sticka något på strumpstickor eller raka stickor igen. Heja rundstickan!

  SvaraRadera
 6. Måste jag testa. Då man ser videon så verkar det ju inte så svårt... :) Tack för tipset!

  SvaraRadera