söndag 8 januari 2012

Bohus Stickning: Blå Blomman.

Blå Blomman från Bohus Stickning.
Aaahhh! Jag har trånat och väntat och laddat i flera år att få sticka en tröja från Bohus Stickning. Nu ska det äntligen bli verklighet! Jag vet att det är lite fånigt, men det är en dröm för mig. Jag är så himla glad idag, som ett litet barn.


Bild från Bohusläns museum.
Efter en hel del ältande bestämde jag mig för en Blå Blomman. Mina andra favoriter Blå Skimmer, Röda Randen och Gotiska Fönstret kan jag säkert sticka någon gång framöver.

Bohus Stickning KAL header
Maria från bloggen Pyssel och Knåp har startat en Bohus Stickning-Knit-along (KAL) som jag deltar i. Det är fantastiskt kul att läsa hur det går för alla. Och vad bra att ha andra bohusstickare att fråga om tips och råd. Det lär jag behöva.

Du kan köpa stickpaket hos Solsilke eller Bohusläns museum.

13 kommentarer:

 1. Åh vad roligt! Du får visa många bilder från arbetet. Är så sugen på att sticka en till, min Ägget är självklart den bästa tröjan jag äger.

  SvaraRadera
 2. Hur kunde jag glömma Ägget. Det är väldigt fint också. Din cardigan är jättefin tycker jag. Jag förstår att du gillar den!

  SvaraRadera
 3. Har du redan fått den! Grattis! Du har du fullt upp hela kvällen nu då? :).

  SvaraRadera
 4. Haha, ja det skulle man kunna säga. Fast jag har bestämt mig för att sticka färdigt mina Owls först. :)

  Jag kunde köpa den direkt hemma hos Solveig på Solsilke. Mycket praktiskt!

  SvaraRadera
 5. Ååå nu är jag avundsjuk! Blå blomman är ju precis den jag också vill sticka! Vi pratade ju om det i höstas när vi sågs :)
  Det ska bli jättekul att se hur din tröja blir!

  SvaraRadera
 6. Ja, just det. Häng med i knit-alongen! :)

  SvaraRadera
 7. Vad spännande att det är dags nu! :)) vad skönt att kunna pyssla med händerna. När jag var gravid med D under försommaren var jag så svullen och fick lite ont men det gick över sen som tur var.
  Happy knitting!

  SvaraRadera
 8. Det hade varit kul, men först ska jag nog komma längre än fem centimeter på min Beatnik... får följa er andra istället!

  SvaraRadera
 9. Ja, äntligen! :) Än så länge funkar fingrarna fint. Hoppas det år förbli så.

  Beatniken ja. Den ska jag också göra någon gång... Jag köpte garn men ångrade mig. Jag funderar på passande garn tills vidare.

  SvaraRadera
 10. Häromdagen träffade jag en f.d. kollega som fått ett Bohuskit från 60-talet, den var i bruna och beiga toner och heter Tobak - också skitsnygg!/ PetraO (som ringer dig i veckan angående Tummelisa:)

  SvaraRadera
 11. Ooooh jag har sett den. Den är väldigt fin!

  Kul! Då hörs vi. :)

  SvaraRadera
 12. Oh snälla snälla du... VAR har du hittat mönster till dessa bohuströjor?? Jag har letat sååå länge!! Finns det möjlighet att få köpa/kopiera?? Det vore så underbart snällt av dig..

  Mvh Zandra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Titta gärna på vår KAL: http://bohusstickning.blogspot.com/ för mer inspiration.
   Du kan köpa mönster till Bohuströjor här:
   http://www.solsilke.se/
   Och här:
   http://www.bohuslansmuseum.se/Kultur_Default.aspx?id=40052

   Radera