onsdag 11 januari 2012

2011.

Dags för en sen summering av det gångna året. Det har varit både ett bra och dåligt bloggår. Ungefär som i verkliga livet. Jag gjorde många inlägg under årets första hälft, sedan desto färre.

Låt oss fokusera på det som varit bra. Det brukar jag för det mesta göra här i bloggen. Och det har verkligen varit kul att titta igenom alla bilder!

Januari.
Januari 2011.
Första januari påbörjar jag ett fotoprojekt, en bild per dag i ett år, 365 dagar. Jag fotograferar varje dag fram till slutet av juli, sen orkar jag inte mer. Vi skördar pyttesmå broccoli som vi odlat i en kruka och jag virkar på en filt.

Februari.
Februari 2011.
Filten med Summer Garden Granny Squares blir klar. Jag hittar på en amigurumikatt som jag döper till Hjärtekatten Abbe. Den säljs på auktion på Heja Abbe till förmån för Hjärt- och Lungfondens kampanj "Alla barnhjärtans månad". Susanne och Therese lånar idén och drar igång kampanjen Hjärtekatten.

Mars.
Mars 2011.
Jag besöker Stickfest i Väst, SiV för första gången och deltar i kursen Montering. Jag stickar på min Long-sleeved fairisle sweater (som för övrigt nu är färdig sedan länge och bara behöver monteras). Och så äter jag Anders goda och marulksliknande surdegsbröd.

April.
April 2011.
Anders och jag åker till New York i en vecka. Våren är här och vi äter rejäla, amerikanska frukostar på diners varje dag. När vi kommer hem har vi båda gått upp flera kilo i vikt.

Maj.
Maj 2011.
Polly och Olivier fyller sex år! Trädgården vid huset blomstrar.

Juni.
Juni 2011.
Vi är i huset varje helg och alla njuter av ljuset och värmen. I trädgården finns det massor av smultron. Jag virkar på en filt med mormorsränder.

Juli.
Juli 2011.
Äntligen semester! Vi flyttar till huset i fem veckor. Vilken skön känsla att kunna hämta middagen i trädgården. Vi får reda på att vi ska ha en bebis våren 2012!

Augusti.
Augusti 2011.
Vi är fortfarande kvar i huset och tar det lugnt och badar mycket. Olivier blir sjuk och måste åka till veterinären.

September.
September 2011.
Jag är golvad av gravidtrötthet och fotograferar bara en enda dag. Det är dagen då vi tar upp alla rotfrukter ur trädgårdslandet. Skörden är av blandad kvalitet men alltihop smakar fantastiskt.

Oktober.
Oktober 2011.
Olivier mår bra igen! Tyvärr blir Polly desto oroligare när det kommer till bilresor. För övrigt har vi dille på våfflor och äter det till lunch en gång i veckan.

November.
November 2011.
Göteborg är frostigt och höstigt. Vi äter försenad födelsedagsmiddag för mig (jag fyller år i slutet av september) på stans bästa kinarestaurang, Canton House. Jag stickar färdigt mina Retro Rib socks.

December.
December 2011.
Jag stickar mycket och älskar det. Under hösten har det gått lite segt med mina handarbeten men nu börjar det släppa. Bland annat stickar jag en kofta och en mössa till bebisen i magen.

Jag ser fram emot 2012! Det kommer bli ett omvälvande och bra år tror jag.

12 kommentarer:

 1. Så fina bilder du har i din årskrönika! Jag blir riktigt inspirerad för min egen blogg. Hoppas du har det bra med magen!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin summering, det är det bästa med bloggandet, man får välja vilka delar man vill fokusera på :)

  SvaraRadera
 3. Trevligt med en summering. Jag gillar! Hoppas du får ett fint 2012 med bebis o allt

  SvaraRadera
 4. Vad fint! Åh, min man hittade sidan "Hjärtekatten" för ett tag sedan och visade mig för han tyckte det var så fint och visste att jag skulle tycka detsamma. Då hade jag ingen aning om att idén kom från dig. Vad roligt!
  Förstår att du nu ser fram emot ett spännande år då ni får lära känna er bebis! Ha ett jättegott 2012!

  SvaraRadera
 5. Så härliga bilder! Så mysigt och fint. Du är så duktig. Kram

  SvaraRadera
 6. Tjusig summering, gillar verkligen dina bilder. Och vad härligt med bebis, lycka till:)

  SvaraRadera
 7. åh vilken bra krönika, kul!! o er skörd ser ju helt galen ut, nom, nom, nom!!

  SvaraRadera
 8. Åh, så fint! Jag önskar er ett fantastiskt 2012 - det kommer bli det bästa året för er hittills- det blev det för oss när D kom.

  Ser jag förresten rätt? Har ni persikor på träd???

  Så glad för ditt års-inlägg!
  Stor kram!

  SvaraRadera
 9. Vad kul med så många kommentarer. Tack! Kul att ni också tycker om tillbakablickar. Tack också för alla lyckönskningar. :)

  @Sofia Ekström och Svartanova Yep skörden var god! Fast rödbetorna blev tyvärr små. Liksom kålroten om jag inte minns fel. Det stämmer att vi har ett persikoträd! Fast det är snarare en buske än så länge. Det var den förre ägaren av huset som planterade det tror jag. Gott!

  SvaraRadera
 10. Vilka vackra bilder o vilken intressant läsning.

  SvaraRadera
 11. hello! *hugs*

  you look great, my dear friend! :)

  SvaraRadera