fredag 30 december 2011

Kan inte få nog av stickning just nu.

Knitting in blue.
Jag fick bland annat ett presentkort på garn i julklapp. På annandagen gav jag mig ut på stan för att shoppa loss. Jag kom hem med en massa rundstickor och Semilla Grosso från BC Garn. Det ska bli en Owls sweater, en minst sagt populär tröja på Ravelry. Jag stickar min som cardigan eftersom jag börjar få rätt stor bebismage. :)

Ravelry förresten. Vilken guldgruva! Jag har varit medlem i två år men det är först i höst som jag insett dess storhet och blivit rejält beroende. Jag heter polliver där också om någon skulle vara intresserad.

tisdag 20 december 2011

Blåvitt.

Crochet Ipod case
Jag känner mig inspirerad när det kommer till handarbete just nu. Väldigt skönt efter svackan i somras/höstas.

En kväll förra veckan hann jag virka ett nytt iPhone-fodral till Anders. Gissa vilket fotbollslag han hejar på? :)

Mönstret är mitt eget och du hittar det här.

måndag 19 december 2011

En mössa till.

Knitted hatFast den här gången en i vuxen storlek. Jag stickade den i helgen till en vän som fyller år idag. Jag tycker mycket om färgerna. Blå, röd, vit. Bättre färgkombination finns nog inte.

Mönstret är mitt eget. Jag stickade resårstickning hela vägen upp och sen minskade jag några varv och drog ihop. Rundsticka: 3,5 mm, garn: Drops Karisma.
Förhoppningsvis kommer den töja sig lite, den kanske är i minsta laget nu.

PS. Ursäkta dålig bild. Jag är aldrig hemma när det är det dagsljus. Deppigt värre.

onsdag 14 december 2011

Bebismössa med flätor.

Knitted baby hat
I helgen blev jag färdig med den här lilla mössan till den kommande bebisen. (Det blir mycket bebisstickat just nu. Jag hoppas ni står ut med det.)

Mössan är inte perfekt men jag tycker om den. Stickad på stickor 4 mm. Garnet är ekologiskt och heter Blue Sky Alpacas Organic Cotton. Det är galet mjukt! Jag köpte det i New York samtidigt som jag köpte garnet till koftan.

Mönstret är gratis och finns här. Och här är en länk till sidan på Ravelry. Jag kan verkligen rekommendera mönstret om man är nybörjare på att sticka flätor. Jag har fått mersmak!

Just det, jag har ändrat mönstret något. Jag la till tio maskor och gjorde en extra rapport för att den skulle bli lite större. Förhoppningsvis kommer den passa en 6 månader gammal bebis nästa höst.

tisdag 13 december 2011

Filten med mormorsränder, just nu.

Mormorsränder
Ett projekt som varit vilande ett bra tag är min filt med mormorsränder. Jag hoppas kunnat ta tag i den snart. De första två tredjedelarna gick undan, sen tog det stopp.

söndag 11 december 2011

Det här med stickade mössor...

Mössor är absolut det svåraste jag kan ge mig på att sticka. Till och med tröjor känns lättare. Jag har nog aldrig stickat en mössa som passat perfekt.

Mitt senaste projekt är en mössa till bebisen. När jag var nästan klar med försök nummer ett, insåg jag att mössan skulle bli alldeles för stor. Den skulle passa en femåring bättre än en 6 månader gammal bebis. Så det var bara till att repa upp och börja om från början. Usch, så trist. Men jag får ju träning på flätor i alla fall.

Hat gone wrong again.

måndag 5 december 2011

Little Coffee Bean Cardigan.

Baby cardigan.
Förra veckan blev jag färdig med mitt första stickade plagg till vår kommande bebis. Det var dessutom första gången jag stickade en kofta. Mönstret finns här, gratis på Ravelry.

Baby cardigan.
Garnet kommer från Swans Islands och är ett ekologiskt merinoullgarn. Fantastiskt mjukt och fint att jobba med. Jag köpte två härvor på Purl Soho i New York i våras. Hade det funnits här i Sverige hade jag nog köpt det ofta.

Baby cardigan.
Så praktiskt att sticka från topp och ner! Raglan-ärmar är fint och enkelt också. Nu vill jag sticka massvis av koftor och tröjor.

Hej så länge!