tisdag 28 juni 2011

Vasagatan en kväll i slutet av juni.

Vasagatan, Göteborg.

365 dagar, dag 177.

Oregano
Vi odlar lite i lägenheten i stan också. Oregano till exempel.

måndag 27 juni 2011

Midsommarhelg.

Jag inledde midsommarafton med en sovmorgon till klockan 9.30. Sen var jag igång med tvätt, städning, gräsklippning och annat trädgårdsarbete. Jag hann med att plocka blommor också innan våra gäster kom.
Hela midsommarhelgen var väldigt bra. Det kändes nästan som semester.

Midsommarhelg.
Midsommarhelg.
Midsommarhelg.
Midsommarhelg.
Midsommarhelg.
Midsommarhelg.
Midsommarhelg.

365 dagar, dag 173.

Tired.
Vi kom fram till huset sent i torsdags kväll. Jag var dödstrött. Orkade bara ta den här bilden på lampan som hänger i sovrummet. Två minuter senare sov jag.

onsdag 22 juni 2011

Den där Kappan.

Jag får ofta idéer om hur den perfekta tröjan, den perfekta klänningen eller de perfekta byxorna ser ut. Ett plagg jag bara måste ha. Så börjar sökandet. Jag letar och letar. Ibland har jag tur och hittar den ganska snabbt. Andra gånger kan det gå år. Och ibland hittar jag den tyvärr inte alls.
Jag har varit på jakt efter den där perfekta vår/sommar/tidig höst-kappan ett bra tag. Den är extremt svårhittad. Men så en dag hittade jag det här mönstret för en hundralapp på Etsy. Den rosa kappan är så gott som exakt det jag har i tanken om den perfekta kappan. Fast min ska vara marinblå med Peter pan-krage. Jag är inte en särskilt duktig sömmerska och jag har aldrig sytt någonting så här komplicerat. Men den här kappan måste jag bara sy på något sätt.

THAT coat.

Saker som är fina.

I söndags var det min mammas födelsedag. Här är hennes presenter. En vacker hortensia och fina träskor från Dalarna. (Jag har likadana fast blå. Jag älskar dem.)

Mum's new clogs.
Hortensia

365 dagar, blandat 2.

Olivier.
Tired Louise.
Sunset.
SATC

tisdag 21 juni 2011

Nederlag.

Häromdan berättade jag nöjt för mina kollegor att rådjuren inte rör våra odlingar. "Det låter som en drömvärld", fick jag höra. Och det var det. När vi kom till huset i fredags kväll hade rådjuren ätit upp det mesta i våra pallkragar. De gillade speciellt våra jordgubbar och broccoli...

Vi har nu spänt nät över lådorna. Det ska bli intressant att se om det lyckas hålla dem borta.

Rådjusskydd.

365 dagar, blandat 1.

Untiteld.
Untiteld.
Untiteld.Untiteld.

måndag 13 juni 2011

365 dagar, dag 150, 158-162.

Några blandade bilder ur mitt 365 dagar-projekt.

Dinner.
"Anders specialare": Quornbitar med zucchini, skogschampinjoner, chili och vitlök tillsammans med ricottafylld tortelini toppad med parmesan och spenat.

New shoes.
De här skorna impulsköpte jag en lunch. Jag tycker de är väldigt fina men jag vet inte riktigt vilka kläder jag ska kombinera dem med.

Dinner.
En kväll förra veckan var jag ute och käkade middag med en vän. Till förrätt åt jag musslor. Jag försöker lära mig äta det. Jag är inte riktigt där än.

Dinner.
En annan kväll lagade jag Chao fan. Min vän Yee från Singapore lärde mig det för några år sedan när hon var här och hälsade på. Jag lyckas dock aldrig göra det så bra som hon.

Popcorn.
Bästa medicinen mot magkatarr är popcorn.

Dinner.
I helgen lagade jag potatisgratäng med getmögelost. Till den åt vi quornfiléer, sparris och broccoli. Mycket gott till ett glas rött.

torsdag 9 juni 2011

Fler bilder från helgen.

Ahhh
Sämre kan man ha det.

Grill
En kväll grillade vi. Först Ekostores goda tofuburgare med sparris och en massa gott. Sen testade vi att fylla champinjoner med getmögelost. Herregud så gott.

onsdag 8 juni 2011

Mormorsränder.

Garnet jag köpte häromdan ska bli en filt med mormorsränder. Mönstret är mitt eget, men jag har sett att det finns likande på Ravelry om någon skulle vara intresserad.
Filten kommer bli cirka 110 x 160 cm stor. Än så länge går det undan – en fjärdedel är redan klar. Att virka kan vara något av det mest rogivande som finns.

Mormorsränder.
Mormorsränder.

En grön värld.

Juni
Juni
Juni

tisdag 7 juni 2011

Tröjan.

För några veckor sedan stickade jag färdigt alla delar till min Long-sleeved fairisle sweater. Sen har den blivit liggande. Igen. Dels för att jag behöver rätta till två fel (precis i slutet av ena ärmen och i bakstycket) och dels för att jag inte orkar fästa alla trådar. Det är MÅNGA trådar.

Jag är lite nervös också. Vågar inte riktigt ta tag i allt och sy ihop hela tröjan. Jag är inte så bra på den biten.

I helgen blockade jag i alla fall framstycket och sen ena ärmen. Det bubbliga, som jag också oroat mig för en del, försvann. Tjoho!

Long-sleeved fairisle sweater.

måndag 6 juni 2011

Semesterfeeling.

Vilken helg va. Helt otrolig. Anders och jag har fortsatt att greja i trädgården och med huset. Vi har ätit och druckit gott. Jag har virkat. Här kommer några av helgens bilder.

Polly.
Polly. ♥

Jordgubbar.
Vi har satt en sen sort jordgubbar, Florence.

Persikor.
Kolla in de små persikorna! Idag tog vi för övrigt bort ett träd som tagit över platsen där persikoträdet står idag. Hoppas det blir större skörd nästa år.

Rabarber.
Jag har nallat rabarber. Mest för att gallra så det ska bli bättre skörd. Jag hoppas kunna göra en stor sats med rabarbersaft i år igen.

onsdag 1 juni 2011

Hurra!

New yarn
Nyinköpt garn. Fem dagars ledighet. Sticker till huset nu. Hurra!