måndag 30 maj 2011

10 dagar.

I helgen fick jag höra: "Det måste vara något fel på min dator för Polliver har inte uppdaterats sen den 19 maj." Dags att ta sig i kragen med andra ord. Det var ingen planerad bloggpaus, det bara blev så. Jag behövde vila helt enkelt. Förhoppningsvis är det lite bättre tempo på mig nu. Jag vet inte om ni är intresserade av att följa min vardag, men här kommer bilder från de senaste tio dagarna. Jag tror att mamma, faster och moster tycker det är kul i alla fall. :)

Bit ihop.
Jag försöker komma igång med löpträningen igen. Formen känns långt, långt borta. Idag sprang jag min långsammaste runda sen jag började springa med Nike+ för drygt ett år sedan.

Nothing to wear.
Jag har kommit in i en Jag-har-ingenting-att-ha-på-mig-fas och letar djupt in i garderoben varje dag.

Longing for crochet.
Jag längtar efter ett stort virkprojekt. I helgen skissade jag på mönster. Nu måste jag bara hitta rätt färger. Det är inte helt lätt.

Kaprifol.
Yarns.
Annars regnade det mest i helgen. Jag satt inne i huset och stickade och virkade. Rätt så mysigt faktiskt.

Kastanj.
Jag passerar ett stort kastanjeträd på väg till och från jobbet varje dag. Här är en del av det fångat med min iPhone.

God middag.
En tisdagkväll bestämde vi oss för att äta något riktigt gott. Det blev grillad chevré-macka med babyspenat, cocktailtomater och valnötter. Jag älskar getost.

Progress for Polly.
Polly är en ganska nervös katt. Hon är väldigt kelen och lägger sig ofta intill och trampar. Men så fort man rör sig blir hon rädd och springer iväg. På sista tiden har hon plötsligt börjat slappna av lite mer. Vid ett par tillfällen har hon lagt sig på bröstet eller i knät på oss, och det har i princip aldrig hänt förut. Hon är så himla fin.

Olivier.
Olivier är precis tvärtom. Han är tryggheten själv och alltid med. Han är otroligt rolig. Ofta sitter han så här snett, särskilt när han är med och övervakar köksarbetet.

Pallkragar.
Förra helgen började vi (japp, lite sent) att montera ihop pallkragarna vi köpt. Mer om detta inom kort.

Lavendel.
Polly.
Hi house.
Hi house.
Det var en fin helg.

torsdag 19 maj 2011

Hej hej.

Jag är lite trött igen, hoppas jag piggnar till snart. Jag hoppas också kunna visa något handarbetsrelaterat inom kort.
Här kommer några bilder från i veckan.

Bianchi infinito.
Anders nya cykel som han sparat till i ett år (eller kanske ännu mer). Han har köpt delar från halva världen och i tisdags sattes den ihop.

Strawberries.
I går, onsdag, städade vi hela kvällen. Klockan 22 var vi klara. Vi åt fantastiskt goda ekologiska jordgubbar som belöning.

Matrjosjka.
Min Matrjosjka-docka från Prag. Jag gillar att alla verkar ha olika sinnesstämning.

måndag 16 maj 2011

Grattis Polly!

Happy birthday Polly!
Idag är det Pollys tur att fylla år. 6 år hon med. Hurra!

Blandade bilder.

New bag.
Min nya väska.

Fredagsmys.
I fredags hade vi besök i huset. Vi åt Oliviers favoritmat – räkor.

Grållen.
Min fars fina Grålle.

Plants.
Försådden växer stadigt. Nästa helg blir det plantering!

onsdag 11 maj 2011

Det trodde jag aldrig.

It's alive again!
En av mina orkidéer har vaknat till liv igen. Det är ett under. Jag är riktigt dålig på att sköta dem.

Marstrand.

Min måndag och tisdag spenderade jag i Marstrand på konferens tillsammans med mina kollegor. Vi hade hyfsad utsikt från konferensrummet (första bilden). Vädret var kanon och Marstrand var öde (så som jag vill ha det). Vi besökte inte Carlstens fästning, någon gång skulle jag vilja göra det. Jag tycker fästningar och gamla borgar är lite spännande.

Marstrand.
Marstrand.

tisdag 10 maj 2011

Grattis Olivier!

Happy birthday Olivier.
6 år idag. (40 år i kattår.)

måndag 9 maj 2011

Grannar.

Det har flyttat in ett par sädesärlor under husnocken på huset. De är så söta. Väldigt modiga också. Jag hoppas de inte hamnar i katternas klor.

Sädesärla.

Ännu en fin helg i huset.

Vi har bland annat tvättat utsidan av huset tillsammans med mina föräldrar, klippt gräsmattan, grävt trädgårdsland, handlat och planterat blommor, lyssnat på bin i körsbärsträdet, grillat för första gången i år och ätit god choklad. Olivier kom hem med en snok i munnen. Jag blev skräckslagen. Annars var det en mycket trevlig helg.

Fjärilslavendel.
Funny Olivier.
Lördagsgrill.
Världens godaste choklad.
Körsbärsträdet blommar.

söndag 8 maj 2011

365 dagar, dag 122–125.

När jag bestämde mig för att genomföra mitt 365 dagar-projekt var jag beredd på att det skulle bli jobbigt. Just nu tycker jag inte att det är så kul. För även om jag älskar att fotografera så har jag inte lust till det varje dag.

Dessutom har jag svårt att variera mig. Jag är en vanemänniska som trivs bäst med att vara hemma och pyssla med ungefär samma saker som jag alltid gjort. Det händer med andra ord inga nya spännande saker varje dag.

Vissa dagar vill jag bara lägga av men Anders uppmuntrar mig till att fortsätta. Han påminner mig om att det faktiskt inte är en katastrof om några bilder inte blir fantastiska. Att det är lite det som är grejen med projektet.

För att hitta inspiration bestämde jag mig i måndags för ett tema som jag kunde följa i några dagar. Det blev "Blåtoner".

Blue
Blue
BlueBlue

tisdag 3 maj 2011

Garn från Purl Soho.

Vad kul att så många gillade bilderna från Purl Soho. Det är verkligen en fin affär. Så här i efterhand önskar jag att jag köpte mer garn. Men eftersom jag sällan impulsshoppar, för det mesta så funderar jag väldigt länge innan jag köper något, så blev det bara fyra härvor den här gången. Men jag är nöjd med det garn jag kom hem med.

New Yarn from Purl Soho, NY.
Det här garnet köpte jag i present till mamma. Det är ekologisk merinoull från Swans Islands i Maine, USA.

New Yarn from Purl Soho, NY.
Till mig själv köpte jag två härvor av samma garn fast i en grövre variant.

New Yarn from Purl Soho, NY.
Och så köpte jag en härva av Blue Sky Alpacas Organic Cotton. Det här garnet är också ekologiskt, och supermjukt. Jag tror det här ska få bli en mössa till vintern.

New Yarn from Purl Soho, NY.
Fint som snus!

måndag 2 maj 2011

Purl Soho, New York.

Jag hann besöka en garnaffär när jag var i New York, Purl Soho. Precis som väntat var den hemskt fin. Hylla efter hylla med färggrant garn i fin kvalitet. Personalen var väldigt gullig och hjälpte mig hitta ekologiskt garn från Amerika. Jag visar mina fynd imorgon. Här kommer några bilder på affären.

Purl Soho, New York.
Purl Soho, New York.
Purl Soho, New York.
Purl Soho, New York.
Purl Soho, New York.

söndag 1 maj 2011

365 dagar, dag 118–121.

Fyra dagar har redan passerat sen senaste uppdateringen. Tiden går så fort. Jag har inte fått tummen ur när det kommer till New York-fotografierna än. Just nu vill jag göra annat än och sitta vid datorn. Så är det ibland.

Our own sparris!
Dag 121, söndag. En liten sparris överlevde vintern i trädgårdslandet! Visst är den söt? Den smakade mycket gott.

Polly scratching.
Dag 120, lördag. Altandörren stod öppen hela dagen och katterna kom och gick som de ville. Jag fejade i trädgården.

Arrival.
Dag 119, fredag. Vi kom fram till huset precis lagom solnedgången på fredagskvällen. Det är så fascinerande att se vårens framfart. Så fort vi kommer fram tar vi ett varv runt tomten för att se vad som har hänt sen sist.

Odlingar.
Dag 118. Anders är duktig och fixar och donar med försodden av växterna till grönsakslandet. Det enda jag inte gillar med det är alla Creme Fraise-burkar som får agera krukor. (Vi äter uppenbarligen mängder av Creme Fraise.) Jag funderar på hur jag kan göra dem finare.