tisdag 13 december 2011

Filten med mormorsränder, just nu.

Mormorsränder
Ett projekt som varit vilande ett bra tag är min filt med mormorsränder. Jag hoppas kunnat ta tag i den snart. De första två tredjedelarna gick undan, sen tog det stopp.

13 kommentarer:

 1. Vilken häftig, hur är den virkad?

  SvaraRadera
 2. Det blir så snyggt med de färgerna! Så flitig du är!

  SvaraRadera
 3. Så vackert! Vet du att jag blir jättesugen på att lära mig sticka och virka igen när jag tittar i din blogg? Jag är vänsterhänt och fick aldrig lära mig ordentligt för ingen kunde förklara. Men en dag ska jag! Tills dess syr jag på min maskin. Jag hittade nog hit från början pga dina fina katter men gillar att se allt vad du hittar på!
  ~Josefine

  SvaraRadera
 4. Den blir ju huuuur fin som helst!

  SvaraRadera
 5. Tack alla! Jag ska verkligen få tummen ur och virka färdigt den nu.

  @minastickor Jag ska försöka skriva ner mönstret när jag får lite ledigt. Men kortfattat så virkar jag helstolpar i kluster om tre med en luftmaska mellan.

  @::fina:: Vad fint skrivet. Tack! Det är det som är så roligt med stick- och virkbloggar tycker jag. Man blir inspirerad av alla.
  Ett tips är att söka på youtube för virkning för vänsterhänta. Där finns info att hämta. Jag gjorde en sökning en gång åt en vän. Lycka till! :)

  SvaraRadera
 6. Hm, det har varit lite klurigt för mig att kommentera hos dig. Kul att det funkar nu!

  Fantastiskt fin filt- Jag trodde aldrig jag skulle få tummen ur och göra klart någon till D, men när BF närmade sig fick jag en väldig fart och blev klar.

  Å. Så. Himla. Kul. för. er!

  SvaraRadera
 7. Tack! Jag har också kommit igång nu tror jag. :)

  SvaraRadera
 8. Hej! Vilket garn använder du och hur mycket beräknar du kommer gå åt?

  SvaraRadera
 9. Det är Debbie Bliss Baby Cashmerino, virknål 3,5. Jag är urdålig på att beräkna garn men jag tror runt 20 nystan.

  SvaraRadera
 10. Oj! Då antar jag att den blir/blev ganska stor? :-)

  SvaraRadera
 11. Ja, ganska. Cirka 160x110 cm tror jag.

  SvaraRadera
 12. Jag blev så inspirerad av din filt att jag har börjat på en egen, dock inte med samma garn; jag googlade "Debbie Bliss" och det var ju inte billigt :-O Köper du från utlandet? Verkar inte vara många butiker som säljer det, iaf inte de jag brukar besöka...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med om att det blir ganska mycket pengar när man gör en stor filt. Men jag tycker det är värt det. Jag lägger ner oerhört mycket jobb på filten, kanske 100 timmar. Förhoppningsvis kommer filten att hålla länge, kanske t.o.m. gå i arv. Då vill jag ha garn av bra kvalitet och då kostar det...
   Jag har köpt många nystan Baby Cashmerino på Strikk i Göteborg. Det går också att beställa från nysta.se. Kolla där. Rekommenderas!

   Radera