söndag 20 november 2011

Retro rib socks.

Retro Rib socks
Igår kväll blev de klara – mina Retro Rib socks! Jag tycker mycket om dem. Mönstret är skapat av Evelyn A. Clark och finns med i boken "Favourite socks – 25 timeless designs from Interweave". Här är en direktlänk till Ravelry.

Retro Rib socks
Det är ett väldigt fint mönster, enkelt och lätt att förstå med fina detaljer. Jag tycker speciellt om hälen.

Retro Rib socks
Polly ville vara med när jag fotograferade men jag fick som vanligt svårt med fokus.

Retro Rib socks
Garnet är Debbie Bliss Baby Cashmerino, färg 032, och jag har stickat med 2 mm strumpstickor. Garnet var från början restgarn från mina filtar men tog slut när jag bara hade tån kvar på socka nummer 2. Så typiskt! Det blev till att köpa mer garn. Så nu har jag ännu mer restgarn. :)
Det gick åt 125 gram garn (två och ett halvt nystan).

Retro Rib socks

7 kommentarer:

 1. Vilka supermysiga och fina sockar. Färgen är ju så där ljuvligt klarblå

  SvaraRadera
 2. Fina! Älskar färgen, helt fantastisk!

  SvaraRadera
 3. Otroligt snygga sockor.
  Vacker blå färg!
  Polly är en söt fotomodell.

  SvaraRadera
 4. Du stickar ju som värsta maskinen! Vilken perfektion - wow! :-)

  Är så glad för Oliver, inget gör så ont som när "de små" är krassliga.

  Må du må gott framöver!

  / Maria

  SvaraRadera
 5. Sjukt fina! och helt perfekt färg för retrokänsla :) Blev taggad på att sticka likadana, synd bara att listan med saker jag tänkt sticka är så lång redan...

  SvaraRadera
 6. Tack för alla kommentarer! Jag gillar dem skarpt. Sitter helt perfekt. Man borde bara ha hemmastickade sockor. :)

  SvaraRadera
 7. nice! i miss polly.

  SvaraRadera