söndag 30 oktober 2011

Söndag.

Vad kul med så många kommentarer. Tack för alla grattis! Det värmer ska ni veta. Jag har haft högläsning här hemma.

Olivier very satisfied.
I helgen har vi varit i huset. Vi var inte där förra helgen så hela familjen hade längtat. Speciellt Olivier, titta bara.

Våfflor.
På lördagen rensade vi källaren på skräp, var på tippen och tog ner några träd. Resten av helgen tog vi det lugnt och åt gott. Här är lördagens lunch.

Polly.
Vår lilla Polly. Har ni några bra tips om hur man lugnar oroliga katter? Polly blir bland annat väldigt nervös när hon åker bil. Vi testar just nu Feliway men det verkar inte ha någon verkan på henne.

9 kommentarer:

 1. Bra att Olivier har det mysigt!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Brukar ni ha Polly i bur när ni åker bil? Om ni har det kan det vara en bra idé att ge henne tillgång till buren på "vardagar" också. Då har hon chans att vänja sig vid buren och ett orosmoment försvinner :)
  /H

  SvaraRadera
 3. Mmm, vad gott det ser ut med så mycket våfflor.

  SvaraRadera
 4. Stort stort grattis! På något sätt blir man lite extra glad när man nyss gått igenom den resan själv. Världens bästa gåva man kan få!!!!
  Hoppas att du blir piggare eller i alla fall mår bra. Det var himla kul att se ett tecken från dig. <3

  SvaraRadera
 5. Hej alla!

  @Anonym Transportburen stod framme förut (och gör det till viss del fortfarande fast i ett rum med mängder av bråte). Polly låg i den ibland, speciellt om nätterna, men hon har slutat med det nu.

  Hon är som mest orolig natten efter att hon åkt bil (spelar ingen roll om det är till eller från landet), då jamar hon och ylar halva natten. :(

  SvaraRadera
 6. Hej. Jag har flera katter och de reagerar alla olika på bilåkning. Eftersom din Polly reagerar även långt efter att ni har kommit fram tror jag att hon är åksjuk. Då menar jag inte illamående utan att hon har tappat balanssinnet och att det tar några timmar innan det har återställts. Om du har möjlighet så såt henne se vägen när ni åker. Både djur och människor, särskilt med bra balanssinne, kan påverkas med balansrubbning vid båt- och bilresor. Även tåg kan påverka negativt. Prova också att ge henne åksjuketabletter, postafen, som finns receptfritt på apoteket. Prata gärna med din veterinär för optimal dosering. Lycka till!

  SvaraRadera
 7. @Semlon Tack för dina tips! Det ska vi definitivt testa. Jag vet inte riktigt hur vi ska lösa att hon kan se vägen. Hon sitter alltid i baksätet i en transportbur som är fastspänd i säkerhetsbältet. Kanske kan man ställa buren på något så hon kommer upp något. Ett annat alternativ är att jag håller transportburen i knät i passagerarsätet i framsätet. Men det känns inte så säkert ifall vi skulle krocka.
  Jag ska definitivt kolla med veterinären. Tack igen!

  SvaraRadera
 8. Man kan lugna oroliga katter genom att greppa dem i nackskinnet, det är något som kattmammor gör på sina ungar. Jag fick ett tips av min veterinär att sätta ett par klädnypor i nacken på min katt då jag skulle klippa klorna på henne. Det låter kanske lite hemskt, men det fungerade och hon blev lugn och stilla. Jag vet inte hur detta fungerar i samband med bilåkning, men kan vara värt att prova. Alternativt att massera henne i nacken om du har möjlighet att öppna buren under bilfärden. Lycka till! :)

  SvaraRadera
 9. Tack för tipset, Sabina. Det låter ju som du sa lite hemskt. Jag är ganska så blödig av mig... Jag har i och för sig hört talas om det där med nackskinnet också.

  SvaraRadera