tisdag 21 juni 2011

Nederlag.

Häromdan berättade jag nöjt för mina kollegor att rådjuren inte rör våra odlingar. "Det låter som en drömvärld", fick jag höra. Och det var det. När vi kom till huset i fredags kväll hade rådjuren ätit upp det mesta i våra pallkragar. De gillade speciellt våra jordgubbar och broccoli...

Vi har nu spänt nät över lådorna. Det ska bli intressant att se om det lyckas hålla dem borta.

Rådjusskydd.

4 kommentarer:

 1. Man blir besviken. Hoppas att det funkar med nät. Vi hade gamla fönster som vi täckte med, men nu när plantorna har blivit högre funkar det ju inte längre. Jag klurar på att göra någon form av ställning på våra pallkragar som jag sedan kan lägga plast/nät över. Annars lär snart våra odlingar också vara uppätna av rådjur. Det är charmigt när dom kommer på vintern och äter äpplen i trädgården...mindre charmigt när dom sommartid knipsar av rosor mm.

  SvaraRadera
 2. Det är så tråkigt, all tid man lägger ner försvinner bokstavligen i ett nafs. Hoppas de får vara ifred nu.

  SvaraRadera
 3. Visst blir man. Jag håller tummarna nu. Det ska bli intressant att komma upp till huset imorgon kväll.

  Jag har också en idé om lock till pallkragarna. Jag tänker mig att de ska kunna vara höj- och sänkbara så att när växterna vuxit upp ganska rejält så kan man fortfarande ha lock på.

  SvaraRadera
 4. äsch vad tråkigt - antar att man får trösta sig med att rådjuren blev mätta :-) hoppas det funkar med nätet!

  SvaraRadera