onsdag 8 juni 2011

Mormorsränder.

Garnet jag köpte häromdan ska bli en filt med mormorsränder. Mönstret är mitt eget, men jag har sett att det finns likande på Ravelry om någon skulle vara intresserad.
Filten kommer bli cirka 110 x 160 cm stor. Än så länge går det undan – en fjärdedel är redan klar. Att virka kan vara något av det mest rogivande som finns.

Mormorsränder.
Mormorsränder.

13 kommentarer:

 1. Ser fint ut. Önskar att jag också hade tålamod att virka en fin filt. Kanske ett sommarprojekt att fundera på... :)

  SvaraRadera
 2. Precis något sånt här har jag gått och drömt om, nu ska det bli verklighet! Väldigt fin.

  SvaraRadera
 3. från grönt till blått. Från skog o gräs till hav och himmel. Det var inte det lilla projektet. :)

  SvaraRadera
 4. Vilken fin, gillar mönstret jättemycket!

  SvaraRadera
 5. Tackar för pepp! Det går undan. Snart är halva klar. :)

  SvaraRadera
 6. Underbara färger. Den kommer att bli jättefin.

  SvaraRadera
 7. Herregud vad fin! Jag har funderat länge på något liknande men har lovat mig själv att göra klart allt annat som ligger först.Men jag tror det kliar i fingrarna för mycket efter att ha sett din lilla skönhet!

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Satt o letade på nätet efter mormorsrutor och hamnade på din sida. Så fantastiskt fina bilder och så mysigt det ser ut, allt från kattor till smörgås. Och handarbete! Jag håller på med mormorsrutor just nu, men blev så förtjust i din filt så en sådan vill jag göra. Vore så tacksam om du kunde berätta hur många maskor du lägger upp och vilka virkmetoder du använder.

  Hälsningar, tack på förhand! Ingela

  SvaraRadera
 9. Åh, vad fint! Jag är ny i virkningsbranchen och har egentligen bara virkat mormorsrutor, men blev sugen på att göra en "vanlig" filt. Blev väldigt inspirerad, men skulle vilja veta hur du gör, vilket garn och virknål osv.... Tack på förhand! =O)

  SvaraRadera
 10. Tack igen alla.
  Jag har freestylat mönstret själv men jag har sett att det finns liknande mönster på Ravelry. Jag ska se om jag hinner skriva ner en instruktion någon dag.

  SvaraRadera
 11. Finurligt med mormorsränder, istället för rutor...tack för det tipset ;*)

  SvaraRadera
 12. Fin filt ;-) Så kul att hitta den här, jag håller på med en nästan likadan i babystorlek. Men jag använder bara tre färger.
  http://creamisland.blogspot.se/2013/04/ett-varv-i-taget.html

  SvaraRadera