tisdag 5 april 2011

Bohus Stickning på Röhsska.

I höstas/vintras hade Röhsska museet en utställning om Bohus Stickning. Eftersom jag inte lyckades pallra mig dit då, blev jag glad när jag såg att utställningen fortfarande fanns kvar. Den står i en avdelning som kallas "Backstage". Här får man se hur Röhsskas personal dammar av, fotograferar och restaurerar samlingarna. Tyvärr var utställningen väldigt liten, inte alls så fin som den på Bohusläns museum för ett par år sedan. Men det är alltid inspirerande att se plaggen i verkligheten. Här kommer en bildkavalkad.

Bohus Stickning
Bohus Stickning
Bohus Stickning
Bohus Stickning
Bohus Stickning
Bohus Stickning
Bohus Stickning
Bohus Stickning
Bohus Stickning

8 kommentarer:

 1. Det är väldigt inspirerande att se plaggen här i din blogg också (speciellt när jag har lite väl långt att åka för att se dem live)! Kul att de är så olika och personligt designade. PS: Vilken fin blogg du har!

  SvaraRadera
 2. Hei Louise! Takk for din kommentar på min blogg, veldig glad for å oppdage din blogg, superfin og veldig inspirerende!! Tror vi er like in love med hekling(virkning);)

  SvaraRadera
 3. utställningen var så himla fin, tyckte också det var tråkigt att den var så liten. men glad att se den finns kvar fortfarande! är lite sugen på att åka och se den igen och nu kanske jag ska passa på.

  SvaraRadera
 4. De är så fina tröjorna! Någon gång ska jag sticka en Blå blomman, eller kanske Ägget.

  Debbie Bliss Baby cashmerino var jag tvungen att testa att sticka med efter att ha läst så mycket bra om det på din blogg :). Än så länge gillar jag det mycket!

  SvaraRadera
 5. Jag gillar verkligen den bohusländska stickkonsten. Koftorna inspirerar så in i norden. Ska du sticka något liknande själv?

  SvaraRadera
 6. @Jessica och @Stine Marie Tack snälla! Vad kul att ni tittade förbi.

  @Sofia Var utställningen lika liten när den var "på riktigt"? Använder du din tröja mycket förresten? Den är så himla fin.

  @Clara Kul att du gillar garnet. Jag är nog lite beroende av det... Det är perfekt till filtar.
  Jag tycker också om Blå Blomman och Ägget. Sen gillar jag Blå skimmer och Röda randen väldigt mycket.

  @riotyarn Rolig ordvits. :) Jag funderar på att sticka en tröja men tror jag ska avvakta tills jag blivit lite bättre på stickning. Har du stickat någon bohus?

  SvaraRadera
 7. ja, det ser ut att vara samma. det var tråkigt att det var en så liten utställning, men å andra sidan var det bara originaltröjor (vilket det inte var på bohusläns museum!) och flera jag inte hade sett förut så det var lite roligt ändå! använder min sporadiskt och det är roligt, det händer ofta att folk kommer fram och kommenterar och känner igen att det är bohus stickning! använder den inte för ofta, vill inte den ska bli utsliten eller nåt ska hända den.

  SvaraRadera
 8. vilka härliga gosiga tröjor.

  SvaraRadera