måndag 7 februari 2011

Beatnik.

Jag har tagit mig an ett nytt Jag-vet-inte-om-jag-klarar-det-här-projekt. (Mitt senaste projekt i den kalibern, min Long-sleeved fairisle sweater, är i och för sig inte färdig, men det beror inte på att jag inte kunde utan på lathet.)

Nu till saken. Jag är enormt sugen på att sticka en tröja med flätor (kablar?). Efter en hel del surfande på Ravelry hittade jag Beatnik-tröjan från Knittys senaste nummer. Den är helt perfekt. Den har den där 60-talskänslan som jag gillar.


Bild från Knitty.

Jag tänker sticka min i vit ekologisk bomull istället för tweed. Just nu håller jag på att sticka prover. Tur att jag gör det, för det verkar som jag behöver gå ner två steg för att få rätt stickfasthet.

Knitting sample

Måtte jag orka hela vägen. Fortsättning följer.

10 kommentarer:

 1. Det kommer bli en jättefin tröja, jag hoppas du håller ut!

  SvaraRadera
 2. Så roligt att du gillar jumpers med flätor o kablar. Jag var gillade dom redan då och de är fortfarande mina favoriter!
  Kram
  Carina

  SvaraRadera
 3. Spännande :)
  Riktigt fin tröja var det :)

  SvaraRadera
 4. Det kommer du säkert göra. Det där med att sticka provlappar och få rätt storlek skulle jag aldrig klara av. Wow, du är duktig!
  Ha en skön måndagskväll!

  SvaraRadera
 5. åh så snygg! jag blev riktigt sugen på att sticka den med nu.

  SvaraRadera
 6. Kul! Jag hinner förhoppningsvis göra ett kabelprov i veckan.

  SvaraRadera
 7. Den där är så himla fin att man nästan får rysningar! /Blenda

  SvaraRadera
 8. Ja det får du säkert..alltså den blir klar.. du är ju så himla duktig tycker jag..jag tycker oxå om att sticka flätor-.-.just nu på ett par yllesockor:O))kikka i Finland

  SvaraRadera
 9. Heja, heja! Det kommer att gå jättebra :) Snygg tröja.

  SvaraRadera
 10. Åh, undrar om det inte var den där som Umbra hade hängandes bakom kassan? Så sjukt snygg, tror den är lite för avancerad för mig än så länge med daaamn så snygg!
  Go for it!

  SvaraRadera