söndag 16 januari 2011

Dagen då jag nästan slutade handarbeta.

Crochet

Det var i december. Jag virkade galet mycket, flera timmar varje kväll och en hel helg, tills jag fick kramp i armen. Jag köpte garn. Det här skulle bli min största och finaste filt hittills.

Jag virkade 170 stycken rundlar (första varvet) och fäste alla trådar. När jag började virka varv nummer två upptäckte jag det. Jag hade virkat HELT fel. Alla 170 stycken rundlar var värdelösa, åtminstone till den här filten. Det var nästan att jag fick hjärtstillestånd.
Nu ligger de undanstoppade i en påse här hemma. Jag får se om jag kan virka något annat av dem. Någon gång.

Jag hade gjort närmare 120 rätta och färdiga rutor sen tidigare. Min grandiosa filt kommer därför bli en mindre babyfilt istället. Det blir nog fint det med.

11 kommentarer:

 1. ÅNEJ! Men babyfiltar är bra de med … värmer axlar bra. Och min morfar säger att man alltid ska ha något varmt över magen. När han kommer lägger jag dit en liten filt i soffan som han kan värma sig med. :)

  SvaraRadera
 2. Åååå nej. Jag kan verkligen känna hur det kändes. Jag brukar också förbereda mina filtar så och det har hänt flera ggr att man räknat fel på rutor och färger. Inte kul alls. Tur du fortsatt med handarbetet efter den trots allt :)

  SvaraRadera
 3. Stackars dig! Hoppas du kan använda dem till något annat en annan gång. Själv gillar jag att klura ut vad man kan göra av sånt som inte riktigt blev som man tänkt.

  SvaraRadera
 4. Så fel det kan bli!! Satt själv igår och virkade första varvet (tänkte använda dem som små, små blommor) - jag gjorde bara fem......!!
  Lycka till med projektet!

  SvaraRadera
 5. Hm, lider med dig, men du kan säkert använda dem till något.

  SvaraRadera
 6. Stackars! Men jag tyckte cirklarna var jättesöta, går det inte att sätta ihop dem lite huller om buller och så blir det en söt liten filt eller nått av dem?
  Hälsningar Musqot

  SvaraRadera
 7. åh va jobbigt! men fina små rutor i alla fall... kanske kan sätta ihop till en halsduk, lr mössa eller kanske ett kuddfodral =)

  SvaraRadera
 8. Tack snälla för alla kommentarer! Usch, det var hemskt. Jag orkade inte ens skriva om det på bloggen när det hände.
  Förhoppningsvis kan jag göra något av dem, men de kommer nog få ligga ett tag innan jag orkar ta tag i dem.

  SvaraRadera
 9. Huvva, så tråkigt! Men jag tycker mig kunna se att det skulle bli en finfin girlang? Du hittar säkert ett bra användningsområde för dem.

  SvaraRadera
 10. www.nogg.se/spiiidis119 december 2011 22:04

  hej . hitta din sida då ja sökte på påskpynt i virkat ... åå kikade in då så klart .. fyyy va tist när du lagt ner så mycket tid på å virka dom ,men gråt ej ett tips virka 10-15 lm sen virkar du fast en rundel med 1 fm sen gör du sm eller fm maskor på baksidan upp på övre delen av rundeln å vikrka igen 10 eller 15 lm på så särr får du ett färg glatt draperi så gör fler rundlar .å byt även på färgen dådå på lm kommer å bli bra ska du se ...åå tack för mönstret till påskhattarna ska göra såna å kommer å säga till dej när ja gjort några å lagt ut på min sida ... om du vill länka till min sida så länkar ja till din hör av dig i min gb om hur du vill göra ... ha det gott god jul å gott nytt år ska kika runt mer på din sida ... mvh spiiidis1

  SvaraRadera