lördag 1 januari 2011

365 dagar, dag 1.

Gott nytt år!
Jag har aldrig haft ett riktigt nyårslöfte, men i år tänkte jag försöka mig på att ha ett. Jag ska bli en bättre fotograf. För att bli det behöver jag fotografera mycket. Så jag tänker fotografera minst en bild om dagen. Ni vet, ett sånt där 365 days project. Dessutom så är det ett trevligt sätt att se tillbaka på det gångna året.

Jag har satt upp egna regler som passar mig.
1. Motivet får vara vad som helst – porträtt, landskap, stilleben, handarbete. Vad jag vill.
2. Bilderna ska publiceras någonstans på nätet, alternativt sammanställas till ett album jag kan ha i bokhyllan. (Jag har lite svårt att bestämma mig för om den här bloggen är rätt plats för projektet. Vad tycker ni? Kommentera gärna.)
3. Jag får använda vilken kamera jag vill. Bilden behöver alltså inte vara tagen med min systemkamera, utan den som finns till hands t.ex. kompaktkameran, iPhonen, Photobooth på min dator, Holgan eller någon annan kamera i min samling.
4. Jag ska ha ambitionen att lägga upp bilder dagligen, men mer troligt är att det blir några gånger i veckan eftersom jag inte har någon dator när jag är i huset och att jag i perioder jobbar mycket.
5. Och sist men inte minst: Att inte vara så kritisk mot mig själv. Att acceptera att vissa bilder blir bra, andra dåliga. Med tiden kommer det förhoppningsvis bli fler bra bilder än dåliga. Huvudsaken är att jag tar en bild.

Bild 1 av 365. Min favoritmodell Olivier i mitt knä. Vi är trötta idag efter nyårsnatten.
Olivier

Jag kommer såklart fortsätta med de "vanliga" uppdateringarna på bloggen. Snart är till exempel en filt klar! :)

PS. Okej, ett litet PS. Låt oss se om jag orkar. Jag har förstått att ett sånt här projekt kan vara riktigt jobbigt. Kanske håller jag inte mer än två veckor.

11 kommentarer:

 1. Mycket bra idé! Publicera dem här. Eller ge mig länken till det nya stället, tack :)

  SvaraRadera
 2. hehe.. i know it's not easy. i can never do it for sure! but you can keep it up for as long as you can, i'm sure! ;)

  ps: i've been considering taking pictures again. i have the urge again but not as passionate as before. sad, ain't it? :(

  SvaraRadera
 3. Underbar idé. Kul att det kan bli med olika kameror!
  Jag älskar den första bilden. Oavsett var du publicerar det skulle jag gärna vilja se. Vilket 2011 det kan bli! ;)
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 4. Kul! Vi kör här så länge tycker jag! :)

  Yee – I've had that too. It will pass, trust me. Maybe you will feel some inspiration if you do a 365 day project? :)

  SvaraRadera
 5. Jag gillar dina foton, så jag följer dig gärna så länge du giter.

  SvaraRadera
 6. Hej.kul att se vad du kommer att fota..du har så härlig blogg om allt..bla virkning som oxå jag tycker är så roligt, fast jag handarbetar oxå med annat. kul om du "stannar" på denna blogg...kikka i Finland

  SvaraRadera
 7. Publicera gärna foton här :)

  SvaraRadera
 8. i'll give it a shot even though i'm a little late for that. hehe...

  SvaraRadera
 9. Hej vännen!

  Kikar in när flickorna sover och Noah åker pulka med pappa :) Kul projekt! Tänkte höra om du har lust att fota barnen nån dag när du/ni kommer och hälsar på!?! Kanske är ännu finare till våren....? kramkram

  SvaraRadera
 10. jättekul idé. vill också gärna se resultatet.

  /Maria

  SvaraRadera
 11. Jag hoppade också på det här projektet, det känns som ett bra sätt att hålla igång sej på nätet. :) Jag kör mitt på Flickr, jag har en bra Flickr-app som gör det enkelt. Ladda upp på det ställe där du tycker att det är smidigast, då är nog chansen att man inte tröttnar störst. Det ska bli roligt att följa dej! :)

  SvaraRadera