tisdag 30 november 2010

Chloé Silverado.

My Chloé Silverado
Jag har en kategori här på bloggen som heter "Saker som är fina". Det här inlägget handlar definitivt om fina saker. I dubbel bemärkelse. Här är mina Chloé Silverado skor som jag fick i trettioårspresent av min sambo.

My Chloé Silverado
De är sällsynta. Jag har letat på eBay varje dag i över ett år för att hitta ett par nya i min storlek. När jag väl hittade ett par på tyska eBay tvekade jag, trots att jag letat så länge. Skorna är egentligen för dyra för en tjej som jag som inte använder klackar dagligen.

Dagen efter var auktionen plötsligt borta och jag sörjde lite.

Några veckor senare fyllde jag år och fick ett paket. Där var de. De svarta Chloé-skorna från tyska eBay.

Idag firar vi min sambos födelsedag. Jag hoppas jag lyckas göra honom lika glad som jag.

söndag 28 november 2010

Grovstickad tröja.

Knitted sweater
I veckan fick jag äntligen tid och lust till att virka ihop tröjan som jag stickade i början av november.

Knitted sweater
På sätt och vis är det mitt egna mönster. Jag tittade på ett befintligt mönster men det enda jag använde var hur många maskor jag skulle lägga upp och hur man gjorde raglanintagningar. Jag ändrade allt annat. Annan mudd, stickning, storlek och halslinning m.m.

Knitted sweater
Tröjan är stickad i tjock ull (Eskimo) från Drops.

Knitted sweater
Jag lyckades göra fel på raglanintagningar och det finns ett annat maskfel, men det gör inte så mycket. Det är bara en myströja för hemmabruk. Jag önskar jag kunde säga att jag la in felet med flit – precis som min roliga farmor ofta gjorde – men så smart är jag inte.

Knitted sweater
Jag är nöjd att jag valde det rätstickade sidan utåt.

Knitted sweater
Tjoho!

lördag 27 november 2010

Nu är tröjan snart färdig.

Almost done
Jag hoppas kunna fota den färdiga tröjan imorgon. Nu ska jag på kalas. Hej så länge!

söndag 14 november 2010

måndag 8 november 2010

Rät- eller slätstickad tröja?

Knit or purl?
När jag flyttade upptäckte jag att jag hade en massa rött garn. Jag bestämde mig för att sticka en tröja av det. Det gick fort eftersom garnet var så grovt. Det ser ut som "Min första tröja" kommer bli "Mina andra tröja" istället.

Alla delarna är klara, jag ska bara fästa trådar och virka ihop den. Problemet är att jag inte kan bestämma mig för om den slätstickade sidan ska vara utåt eller inåt. Det var naturligtvis tänkt att den skulle vara utåt från början, men nu är jag väldigt tveksam. Det är väldigt fint med enkla räta tycker jag. Vad tycker ni?