tisdag 29 juni 2010

Min första tröja, del 2.

Garn
Idag har jag köpt garn till tröjan jag ska sticka.

Stickning
Här är bilden på tröjan igen. Jag är så peppad!

torsdag 24 juni 2010

söndag 20 juni 2010

Min första tröja, del 1.

Stickning
Semestern närmar sig och jag funderar på vilka handarbeten jag vill förlora mig i under mina fem lediga veckor. Vintage Knits har stått i min bokhylla i flera år, men ännu har jag inte lyckats sticka något från den. Stickning är ju 1000 gånger svårare än virkning. Men jag har fått nytt mod. Jag vill försöka mig på den här fina tröjan.

Stickning
Men jag har en fråga till er stickproffs som förhoppningsvis tittar in här ibland.
Tröjan är stickad i bomull men jag vill sticka min i merinoull istället, så jag håller på att hitta ett passande garn. Därför undrar jag hur exakt "stickprovet" måste vara? Min ruta stämmer på bredden (10 cm) men är knappt 1 cm för kort (9 cm, ska vara 10 cm). Om det varit en enfärgad tröja hade jag kunnat sticka några extra varv och så var problemet löst, men min tröja har som ni ser ett ganska komplicerat mönster. Kommer det gå bra ändå? Om inte, vad gör man då? För garnet stämmer som sagt i bredd.

måndag 14 juni 2010

En kudde.

Kudde
Minns ni allt garn jag köpte i februari? Jag bestämde mig för att det skulle bli kuddar. Nu är den första äntligen kvar.

Kudde
Små knappar i ena kanten.

Kudde
Den passar perfekt i den blå soffan i Huset.

torsdag 10 juni 2010

Tips på ekologiskt merinoull- och cashmeregarn?

Baby Cashmerino
Debbie Bliss Baby Cashmerino är mitt absoluta favoritgarn. Det är mjukast av alla garn jag stött på. Lättvirkat. Löper skönt mellan fingrarna. Värmer gott. Finns i rena, klara färger. Det är bara en sak som saknas – det är inte ekologiskt. Finns det någon som kan tipsa om ett ekologiskt merinoull-/cashmeregarn som har alla ovanstående kvaliteter? Jag har själv googlat utan framgång.

måndag 7 juni 2010

Grovt reliefvirkad grytlapp.

Grytlapp
Grytlapp
Grytlapp
En grytlapp som varit färdig ett tag men som jag inte lyckats få på bild förrän nu. Den är långt ifrån perfekt, vilket förmodligen är bra för då vågar jag använda den. Mina andra grytlappar, som jag är nöjd med, hänger som prydnad på väggen istället.

söndag 6 juni 2010

Polliver ♥ Sommar.

Sommar

Sommar

Sommar

Sommar

lördag 5 juni 2010

En liten present.

Mors dag
Idag fick mor en försenad Mors dag-present.

Mors dag
Paketet innehöll en härva av Erica Laurells ekologiska garn. Jag tror hon blev glad. Hon virkar lika mycket som jag.