torsdag 29 april 2010

Filt med enfärgade mormorsrutor.

Mormorsrutor
Filten med enfärgade mormorsrutor har blivit liggande ett tag.

Mormorsrutor
Ikväll tog jag fram filten och virkade. Hur kan jag ha låtit den ligga ofärdig? Det är den verkligen inte värd.

onsdag 28 april 2010

Avkoppling.

Patiens
Vi har ingen fungerande teve i Huset än. Om kvällarna tittar vi istället på brasan och lägger patiens. Det är rätt fint det med.

torsdag 22 april 2010

Trädgårdslandet.

De senaste helgerna har min pojkvän och jag varit sysselsatta med att anlägga trädgårdsland vid Huset. Här ska vi odla ekologiska grönsaker. Det blir fint det!

Trädgårdslandet
Vi har planerat landet ända sen vi köpte Huset. För några veckor sen smälte all snö bort och vi kunde lägga ut plankor för att lättare se hur det skulle se ut. Två större land och två mindre ska det bli.

Trädgårdslandet
Vi började gräva bort gräsmattan men det visade sig vara sjukt svårt och jobbigt på grund av alla miljoner rötter som dolde sig under jorden.

Trädgårdslandet
Vi fick låna en jordfräs av en snäll kollega som också har ett hus på ön. Att köra fräs gick betydligt snabbare och lättare än att gräva för hand. Men det var tungt att hålla i den ibland skenande fräsen.

Trädgårdslandet
Här har vi fräst upp de två stora landen och krattat det första. Det var mycket rötter som sagt. "Hellre rötter än stenar", sa vi flera gånger till varandra.

Trädgårdslandet
I den här ergonomiska ställningen stod jag i två dagar. Jag har fortfarande ont i kroppen. Sjalen är förresten inte ett försök att se ut som en bondmora, utan bärs enbart av värmande skäl. Åtminstone till 90%. :-)

Trädgårdslandet
I det mittersta landet ska vi ha två olika sorters potatis, Asterix och Maestro. I det högra blir det jordgubbar. Och i de två små ska broccoli, sparris, morötter, sallad, ruccola, vitkål, vitlök, purjolök och gullök(blä) trängas.

Trädgårdslandet
Vi har fräst alla land två gånger. Till helgen ska vi fräsa dem en tredje gång och blanda ner gödsel. Förhoppningsvis hinner vi sätta potatisen också. Det börjar bli bråttom nu.

Fortsättning följer!

onsdag 21 april 2010

Hej!

Fika med E
Oj, oj, oj vilket långt uppehåll det blev den här gången. Det var inte riktigt meningen. Intensiva dagar på jobbet följd av trötthet på kvällen, förkylning, fest med arbetskamraterna och sist men inte minst Huset, har upptagit min tid. Men nu är jag här igen. Hur har ni haft det?

Fika med E
Lite vila har jag hunnit med. Bland annat och promenera ner till havet och fika på klipporna och prata om djupa saker. Det var fint.

tisdag 6 april 2010

måndag 5 april 2010

Påskhelgen

... var intensiv för min del. Ingen vila utan håll igång varje minut. Bland annat fällde vi en björk och en en på tomten vid Huset.

Björk
Det kände lite hemskt att se det stora trädet falla.

Björk
Nu har vi ved för en bra bit framöver. Inte dumt eftersom vi frös som små djur första natten trots att vi höjt elementen.

Men det har varit en fin och efterlängtad långhelg. Jag älskar att vara i Huset.
Hoppas ni haft en bra helg ni med!

Tack förresten för alla fina kommentarer om påskhattarna! Jag blir så himla glad för varenda en. Har ni förresten sett Annas variant av hatten? Jag gillar!