söndag 28 november 2010

Grovstickad tröja.

Knitted sweater
I veckan fick jag äntligen tid och lust till att virka ihop tröjan som jag stickade i början av november.

Knitted sweater
På sätt och vis är det mitt egna mönster. Jag tittade på ett befintligt mönster men det enda jag använde var hur många maskor jag skulle lägga upp och hur man gjorde raglanintagningar. Jag ändrade allt annat. Annan mudd, stickning, storlek och halslinning m.m.

Knitted sweater
Tröjan är stickad i tjock ull (Eskimo) från Drops.

Knitted sweater
Jag lyckades göra fel på raglanintagningar och det finns ett annat maskfel, men det gör inte så mycket. Det är bara en myströja för hemmabruk. Jag önskar jag kunde säga att jag la in felet med flit – precis som min roliga farmor ofta gjorde – men så smart är jag inte.

Knitted sweater
Jag är nöjd att jag valde det rätstickade sidan utåt.

Knitted sweater
Tjoho!

11 kommentarer:

 1. Ser väldigt mysig ut och härlig färg också!

  SvaraRadera
 2. Hur fin och go som helst! Precis som du :).

  SvaraRadera
 3. Mycket stilig! :) Om du nånsin vill/har tid att sticka nåt på beställning så behöver jag en mössa till L-L. Hittar bara fula att köpa, om de inte kostar massor. Och jag kan inte sticka...

  Ok, alternativt kan du förstås lära mig också :)

  SvaraRadera
 4. @mina stickor Tack!

  @Cec Vad för slags mössa vill du ha? En sån där söt hjälm?

  SvaraRadera
 5. vad fin den blev : )
  bra gjort tycker jag!

  SvaraRadera
 6. Ja, typ hjälm. En mössa som sitter tätt men inte har snören som ska knytas under hakan för såna hatar barnet. Och inte med nån boll eller knopp längst upp. Liksom en mössa man själv skulle kunna ha fast för en tre månaders bebis :)

  SvaraRadera
 7. Jättefin :-)
  Jag har också en myströja, som jag bara går i hemma

  SvaraRadera
 8. Najs! Lustigt hur något som inte ser så kul ut på plana marken kan bli så snyggt på!

  SvaraRadera