söndag 1 augusti 2010

Nytt filtprojekt.

Summer Garden Granny Square
Jag har börjat virka på en ny filt. Mönstret är Lucys (Attic24) och heter Summer garden granny square. Rutan har en liten rundel i mitten istället för den traditionella mormorsrutan. Fint!

Det kommer tyvärr bli den sista filten i de här färgkombinationerna, eftersom flera av färgerna har utgått och mitt lager snart slut. Hittills har jag gjort en ripple-filt, en kudde och en mormorsrutefilt i de här färgerna. Dags för nystart sen kanske?

7 kommentarer:

 1. Gud vad mycket fint det blivit av det där garnet! Blir sugen på att göra en jag med. Lycka till med din!

  SvaraRadera
 2. Det blir jättefint! Så bra att du hade med länken. Häromdan letade jag så efter en sån ruta, utan resultat. Tack!

  SvaraRadera
 3. Jag borde också fortsätta med min. Jag blir sugen på att göra vitt ytterst, som du.

  Hoppas att du har haft en riktigt skön semester i huset. Det verkar så mysigt, det känns som om jag vill flytta in i din blogg.

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Men guuud så fint! Jag blir så impad!

  SvaraRadera
 5. Tack! Jag får aldrig nog av filtar. :)

  SvaraRadera
 6. Jag har en fråga till en person som verkar vara ett proffs :-). Jättebra blogg och så inspirerande virkning :-). När det gäller filtar som man vill ha kvar i åratal, vad är det bästa garnet ut tålighetssynvinkel? Rena bomullsgarn eller bomull/akryl eller annan blandning? Ska ju helst vara mjukt också :-).

  SvaraRadera
 7. Hej Anonym!
  Ledsen för sent svar. Jag har funderat på din fråga, t.o.m. frågat min mamma vad hon tror, men vi har inte kommit fram till något. Jag tror framförallt att man bör satsa på ett garn av god kvalitet. Det är dyrare, men med tanke på hur mycket jobb man lägger ner på en filt så tycker jag det är värt det. Lycka till!

  SvaraRadera