torsdag 10 juni 2010

Tips på ekologiskt merinoull- och cashmeregarn?

Baby Cashmerino
Debbie Bliss Baby Cashmerino är mitt absoluta favoritgarn. Det är mjukast av alla garn jag stött på. Lättvirkat. Löper skönt mellan fingrarna. Värmer gott. Finns i rena, klara färger. Det är bara en sak som saknas – det är inte ekologiskt. Finns det någon som kan tipsa om ett ekologiskt merinoull-/cashmeregarn som har alla ovanstående kvaliteter? Jag har själv googlat utan framgång.

6 kommentarer:

 1. Lana Grossa har ekologisk fin Merinoull! Men den är svår att få tag på i Svea riket :/

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Ska genast kolla upp.

  SvaraRadera
 3. Hej! Vad roligt att hitta hit! Jag letar efter en virkning att ta med på semestern (viktigt att det blir rätt för en garnknarkare) och hade tänkt mig en pläd av mormorsrutor kanske. Men jag blev så inspirerad av din ripplefilt så jag tror det får bli en sån istället! Ser ju ut att vara en synnerligen harmonisk virkning!

  SvaraRadera
 4. Hej Fru P! Vad roligt, tack för kommentaren! Jag tycker definitivt att du ska prova på en ripple. Jag är sugen på att göra en till. Ska bara avsluta några andra projekt först. :)
  Hoppas du tittar tillbaka och hojtar till när du är klar med filten. Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Hej! Härlig blogg med massor av inspiration.
  Har du testat garnet "Rowan Amy Butler". Det känns ungefär som Debbie Bliss, fina färger och är ekologiskt.

  SvaraRadera
 6. Hej. Tack så mycket!
  Garnet är nytt för mig. Tack för tips!

  SvaraRadera