torsdag 22 april 2010

Trädgårdslandet.

De senaste helgerna har min pojkvän och jag varit sysselsatta med att anlägga trädgårdsland vid Huset. Här ska vi odla ekologiska grönsaker. Det blir fint det!

Trädgårdslandet
Vi har planerat landet ända sen vi köpte Huset. För några veckor sen smälte all snö bort och vi kunde lägga ut plankor för att lättare se hur det skulle se ut. Två större land och två mindre ska det bli.

Trädgårdslandet
Vi började gräva bort gräsmattan men det visade sig vara sjukt svårt och jobbigt på grund av alla miljoner rötter som dolde sig under jorden.

Trädgårdslandet
Vi fick låna en jordfräs av en snäll kollega som också har ett hus på ön. Att köra fräs gick betydligt snabbare och lättare än att gräva för hand. Men det var tungt att hålla i den ibland skenande fräsen.

Trädgårdslandet
Här har vi fräst upp de två stora landen och krattat det första. Det var mycket rötter som sagt. "Hellre rötter än stenar", sa vi flera gånger till varandra.

Trädgårdslandet
I den här ergonomiska ställningen stod jag i två dagar. Jag har fortfarande ont i kroppen. Sjalen är förresten inte ett försök att se ut som en bondmora, utan bärs enbart av värmande skäl. Åtminstone till 90%. :-)

Trädgårdslandet
I det mittersta landet ska vi ha två olika sorters potatis, Asterix och Maestro. I det högra blir det jordgubbar. Och i de två små ska broccoli, sparris, morötter, sallad, ruccola, vitkål, vitlök, purjolök och gullök(blä) trängas.

Trädgårdslandet
Vi har fräst alla land två gånger. Till helgen ska vi fräsa dem en tredje gång och blanda ner gödsel. Förhoppningsvis hinner vi sätta potatisen också. Det börjar bli bråttom nu.

Fortsättning följer!

10 kommentarer:

 1. Lycka till med odlingarna. Jag blir vekrligen sugen. Har för tillfället ingen trädgård men jag har haft tre, faktiskt. Bor just nu på nordligare breddgrader så tjälen har inte gått ur här än. Mend det spelar ju ingen roll om man inte har någon jord. Odlar en del i krukor på uteplatsen istället. Kanske blir det några bilder på det i min blog så småningom.

  SvaraRadera
 2. VIlken ö är det ni har hus på? Jag har också ett litet hus (mer korrekt ett ruckel) på en ö utanför Orust. Inga stora möjligheter till land dock, men planerar iallafall ett altanbygge!

  SvaraRadera
 3. Mycket jobb, men o vilken känsla när ni så småningom får skörda! Själv kör jag på liten skala o odlar basilika inomhus. Inte lika krävande ;)

  SvaraRadera
 4. Härligt. Lycka till med odlingarna!

  SvaraRadera
 5. Underbart! Det ser jättefint ut.

  Men.

  Högt staket, säger jag. Minst två meter höga stolpar och hönsnät hela vägen. Eller hönsnät längst ner och ståltråd med max 15 cm mellan varje upptill.

  Det är synd att det inte är så fint kanske. Men om du vill ha något kvar är det enda lösningen.

  Tro mig, jag har delat grödor med rådjuren i många år. De hoppar högt för lite smaskiga blad.

  ;)

  SvaraRadera
 6. Härligt, det kommer ju bli hur fint som helst!
  Allt gott:)

  SvaraRadera
 7. Hurra! Vad roligt det ska bli att följa era odlingar.
  Vi grävde också upp en del land förra året, det är inte den roligaste delen av arbetet, precis... ;)

  Jag tyckte du såg supersöt ut i sjalen.

  Lycka till med alla grönsaker!
  KRAM

  SvaraRadera
 8. Kul med så många kommentarer! Tack.
  Jag ser verkligen fram emot sommaren och gå runt och påta i trädgården.
  Staket runt om kommer det få bli. Tack för tipset, G!

  SvaraRadera
 9. Sara – Jag hade tänkt att vara hemlig, men varför då egentligen... Huset ligger på Orust. :)

  SvaraRadera