lördag 21 november 2009

Vävstol.Jag har blivit vävstolsägare. En Ulla Cyrus kontramarschvävstol från Öxabäck. Jag kan inte så mycket om vävstolar, men tydligen ska den vara den bästa av de bästa. Jag fick den av min svägerskas kollega. Otroligt generöst!

Vävstolen är stor. Näst intill gigantisk. Jag har med andra ord inte plats för den i min lilla lägenhet. Men, jag har varit hemlig med det här fram tills nu, jag har ett andra hem! :)
Jag är uppvuxen på en ö i Bohuslän och nyligen köpte min pojkvän och jag ett fritidshus där. Där finns det plats för en vävstol. Hurra!

Det kommer dröja innan jag kan montera upp den och börja väva. Till dess ska jag läsa allt jag kan om vävning. Och kanske gå en vävkurs.

13 kommentarer:

 1. Ojoj! Vad avis jag blir! Jag har ett krav på vårt kommande hus: Det ska kunna stå en vävstol någonstans i det! Jag drömmer verkligen om en sådan, så det är bara att gratulera dig till att du har så givmilda personer omkring dig! :)

  SvaraRadera
 2. Gratulerer med vev og fritidshus. Så spennende. Det er så hyggelig å se at også andre har lyst til å veve. Jeg holder på å lære meg "å veve på nytt" gjennom et opplæringsprogram på nettet.

  Håper du med tid og stunder også vil finne glede i veving.

  SvaraRadera
 3. Grattis! Både till fritidshuset (Å å å så mysigt!) och till vävstolen! Min mamma har en och brukar väva mattor. SJälv tycker jag att det verkar klurigt att trä varpen. ;) Så roligt för dig att ha en ny hobby att läsa på till!!

  SvaraRadera
 4. Grattis till vävstolarnas Rolls Royce! Den är fin. / H

  SvaraRadera
 5. En egen stuga och en egen vävstol. Vilka rikedomar! Man kan inte bli annat än grön av avund.

  SvaraRadera
 6. Ojoj, vilken lycka; både sommarhus OCH vävstol. Har länge velat gå envävkurs- minns syslöjden o det var så kul.
  Och vilka underbara mönstertidningar du hittat - var??

  SvaraRadera
 7. Åh vad roligt, både med vävstolen och huset! Jag blir riktigt avundsjuk, och full av längtan att väva igen. Du får ta och visa bilder på huset tycker jag!

  SvaraRadera
 8. åh vad roligt! jag är också väldigt sugen på att väva. och ett fritidshus - låter underbart!

  SvaraRadera
 9. Vad fränt. Jag har i åratal haft en liten dröm om en vävstol och en vävkurs... Förmodligen är det minnena från barndomen, när jag älskade att sitta med farmor och klippa remsor av farfars gamla skjortor och andra tygrester.

  SvaraRadera
 10. Tack för alla kommentarer! Vi har inte fått tillgång till huset än. Vi har en del jobb att göra också. Men bilder kommer givetvis framåt vårkanten. :)

  Teresa – tidningarna kommer från min kollegas mamma. Jag hade dem bara på lån.

  SvaraRadera
 11. men grattis! det är ju helt fantastiskt, både vävstolen och fritidshuset :) jippi!

  SvaraRadera
 12. En sådan vävstol som jag vill ha, fast jag har inte plats ännu (men rum för den är ett måste i vårt blivande hus), så vävningen är pausad för tllfället. En superhärlig vävstol. Lycka till!

  -textilaren

  SvaraRadera