fredag 13 november 2009

iPhone-fodral.

Photobucket
I veckan blev jag med iPhone. För att detta fantastiska ting inte ska repas i min väska, virkade jag ett enkelt fodral i fina 70-talsfärger.

17 kommentarer:

 1. Åh, vilket tufft retro-fodral! Så jämnt och snyggt har jag aldrig lyckats få mina fodral. Jag har aldrig riktigt fattat hur man börjar. :)

  Ha en riktigt skön helg!

  SvaraRadera
 2. Tjusigt! men då får man bara ha pugh Rogerfelt och annan sjuttioalsmusik i iphonen,vrida o vända på en Rubiks kubb och äta plankstek! så blir det retor rakt igenom!

  SvaraRadera
 3. Snickt! ALLT behöver ett virkat fodral!

  SvaraRadera
 4. hejsan och GRATTIS till ALLT du köpt på det senaste. Kanonfint fodral till en kanonbra telefon.

  SvaraRadera
 5. Den liknar en så´n där glass, vad heter den nu... ananas split?

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 7. Men det är ju precis ett sånt fodral jag vill göra! Såg en tjej på tunnelbanan imorse som hade ett sådant (samma färger som ditt faktiskt)och jag surfar nu runt efter en virkbeskrivning - vill du dela med dig så blir jag superglad!

  SvaraRadera
 8. Vad skoj. Jag hade först tänkt lägga ut mönstret men jag vet inte om jag minns exakt hur jag gjorde. Det kanske kan vara till hjälp ändå?

  SvaraRadera
 9. Borde inte vara så svårt. Är det vanliga stolpar? Började du med en ring nedtill? Det var nämligen det jag funderade på, om det är hopsytt i sidan eller om man börjar med en ring med luftmaskor i "botten" på telefonen? Jag ska göra ett försök!

  SvaraRadera
 10. Ursäkta för sent svar! Jag la först upp 13 luftmaskor med virknål 4 i Garnstudios paris. Sen virkade jag fasta maskor längs med dem och ökade i den 12:e och sista maskan. Därefter virkade jag tillbaka på "undersidan" så det blev en botten, och ökade i sista maskan. 26 maskor. Nästa varv gjorde jag endast nedtag i de bakre maskbågarna. Sen virkade jag bara på, runt runt. Hör av dig om du vill att jag ska förklara bättre.

  SvaraRadera
 11. Tack för beskrivningen - det blev superbra!
  Det enda är att jag måste gjort något annorlunda när jag började virka runt med nedtag i de bakre maskbågarna för mitt arbete blev randigt (dvs de främre maskbågarna k
  löper s ränder tvärsöver. Jag virkade s.a.s f
  "från utsidan", virkade du "innifrån" eller hur kunde det bli en sån skillnad tro?!

  SvaraRadera
 12. Hmm, förstår inte riktigt. Du ska virka i de bakre maskbågarna – alltså de som är längst ifrån dig. Hur gjorde du?

  (Ledsen för sent svar igen, jag skäms jättemycket.)

  SvaraRadera
 13. När jag virkade tillbaka på "undersidan" vände jag nog ut och in på arbetet, mitt fodral ser ut som ditt på insidan - vänd ditt ut och in så förstår du vad jag menar med ränder...jag har virkat i de bakre maskbågarna fast från ett annat håll än du. Nå, fint blev det i alla fall, jag ska göra ett till i andra färger. Tack för tips och hjälp!

  SvaraRadera
 14. Aha, ja det kan vara fint också. :)

  SvaraRadera