måndag 14 september 2009

Jodå, jag hann...

Photobucket
... men jag har inga bilder på den färdiga sjalen eftersom jag gav bort den i lördags.

Slutresultatet blev inte som jag tänkt mig. Jag trodde det först, men upptäckte senare att jag gjort en enorm tabbe. Jag kan skratta åt den nu, men när jag upptäckte felet kändes det inte så kul.

Jag var färdig med sjalen lagom till läggdags på fredag kväll. Den blev stor, varm och ullig. Fin. Jag var nöjd. Under lördagen hade jag den om mina axlar på bröllopet precis som planerat. Men. När vi stod utanför kyrkan och gratulerade de nygifta upptäckte jag tabben. En tredjedel av sjalen var stickad i en annan vit färg. Inte så lite som ett annat färgbad, utan en helt annan vit färg. Det var helt ofattbart att jag inte sett det innan. Herregud.

Tidigare i veckan hade jag stressat in i garnaffären och köpt ett nystan till eftersom det första tagit slut. Jag hade med mig gördeln till garnet där färgbad och färgnummer stod. Ändå lyckades jag köpa fel. Det märkligaste av allt är att jag inte såg färgskillnaden när jag stickade. Jättemärkligt.

Jag gav bort sjalen till min svärfars flickvän eftersom hon blev förtjust i den. Eller kanske var hon bara snäll. Hon sa att färgskillnaden bara gjorde sjalen spännande och såg "raffinerad" ut. Även om det var så kunde jag inte behålla den. För mig skulle den alltid se fel ut. Även om den var fel på rätt sätt.

4 kommentarer:

 1. Tänk vad jäkt och stress kan göra... ;)
  Vad roligt att hon gillade den och vad snällt av dig att ge bort den!

  Virkadetoffelmönstret ligger överst på bordet, men inte förrän nu har jag börjat fundera på färgval, garnsort och virknålsnummer. Jag har för mig att du skrev att du hade dubbelt Paris, stämmer det? :)

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Japp, dubbelt garn av Paris och virknål 5,5 mm. Ska bli kul att se dem när de är klara!

  SvaraRadera
 3. Hej Louise, jag tycker det är roligt att Du handarbetar.Jag har varit på Tulavippan i Gagnef och letat mönster till dig, hittade några som du kan få.Det är både stick-o-virk.Mrs Ö

  SvaraRadera
 4. Hej faster! Vad gulligt av dig. Hoppas vi kan ses snart.

  SvaraRadera