söndag 20 september 2009

Hemma hos.

Hej, här bor jag.

Photobucket
I det här hörnet av soffan spenderar jag mycket tid. Här virkar jag, tittar på teve och äter kvällsmat. Sjömansklänningen som hänger på väggen är förresten till salu. Den är i storlek small och har skeppats ända från Kalifornien. Jag har en likadan (fick beställa en ny i en storlek större). Den är superfin.

Photobucket
I hyllan står en mugg inklämd med virknålar, måttband, sax, nålar med mera. Saxen fick jag av skolan i fjärde klass.

Photobucket
Den här virkade trasmattan gjorde mamma i slutet av 70-talet. Världens finaste.

Photobucket
Många inredningssnobbar säger att "man inte får ha kylskåpsmagneter eftersom det är det fulaste som finns". Gud så tröttsamt.
De här magneterna var en gång min farmors. Som barn stod jag ofta i hennes kök och lekte med dem. När hon gick bort räddade jag dem ur papperskorgen. Jag tänker ofta på farmor när jag ser dem på kylskåpsdörren.

Photobucket
Den röda hattasken har jag köpt på auktion och den är fylld med kattgrejer. Den svarta har jag fått i present och den innehåller en massa halsdukar. Sänglampan har jag köpt på Bebop i Haga.

Hur ser det ut hemma hos er?

10 kommentarer:

 1. Kul att få en titt in i ditt hem! :)
  Mysigt soffhörn och gulligt med din farmors magneter.
  Allt det andra var såklart också fint.

  Hoppas att du har en musig och trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Jag tror att jag tillverkar för mycket möss!! Jag menade såklart MYSIG helg! :D

  SvaraRadera
 3. Å, vad roligt att få se hur dfet ser ut hos dig! Vilken härlig stil du har! Och vilka fina foton, som alltid. Får jag fråga vad du har för kamera?

  Jag är väldigt förtjust i kylskåpsmagneter. Dina var underbara, det är så fint att få bevara minnen från människor och från förr genom gamla saker. Pengarr kan aldrig höja värdet på sånt, det är oslagbart.

  Din virkhörna ser supermysig ut. Klänningen är jättefin, tyvärr är jag inte strl small... Vad duktig du är som har sparat saxen från skolan. Jag har alla mina saker från skolan på vinden, kanske finns något sparat där. Idag är det mer slit och släng med sakerna som eleverna får i skolan, tycker jag mig märka.

  Jag skulle verkligen också vilj prova på att virka en matta. Jag ska beställa lite större virknålar, sen får vi se om det blir av. ;)

  Må så gott!

  Annelie

  SvaraRadera
 4. Mysigt! :) hattaskar är guld!

  SvaraRadera
 5. Tack alla för de fina kommentarerna!

  Annelie – jag har en svart Panasonic DMC-LX3. Jag är supernöjd!

  SvaraRadera
 6. Så fint det är hemma hos dig! Varifrån är din golvlampa? Den är så fin. Klart man ska ha kylskåpsmagneter, det är ju så tråkigt med ett vitt kylskåp.

  SvaraRadera
 7. Tackar! Golvlampan är köpt på loppis för längesen. Vet inte vem tillverkaren är. Det finns tyvärr inga stämplar eller liknande.

  SvaraRadera
 8. Kul att se hur du bor, det är verkligen fint!
  Var/hur säljer du klänningen, jag blev intresserad... tradera kanske, eller privat? Jag är en normal S, är den mindre än så i storleken?
  Hör av dig på min blogg, eller på min mail: clarafalk@hotmail.com

  SvaraRadera