lördag 15 augusti 2009

En till handarbetshobby?

Jag har varit dålig på att uppdatera på sistone. Det beror på att semestern är slut och jag jobbar hela dagarna. Men framförallt beror det på att jag fått ta en virkpaus igen eftersom jag har så våldsamt ont i armen. Flera veckor (månader) utan träning tillsammans med mycket virkande är inte jättebra för min arm.

Jag behöver en till handarbetshobby. En hobby där högerarmen kan vara förhållandevis avslappnad.
Mina kollegor, som tycker att jag är som en 78-åring istället för en 28-åring, kommer få sig ett gott skratt nu:

Jag funderar på att börja väva. Någon som kan rekommendera en mindre vävstol som inte tar upp ett helt rum? Finns det några bra bordsvävstolar? Fast kanske borde jag gå en kurs innan jag köper en vävstol. De är ju väldigt dyra. Men titta kan man ju alltid göra. Jag gillar den röda som heter Julia.

Photobucket

Bilder från Glimåkra.

5 kommentarer:

 1. Ja, den röda var jättefin! Den såg inte alls så otymplig ut. Den min mamma har, t ex, är helt enormt stor...

  Trist att inte kunna virka, men samtidigt roligt att du kommer på vävning som ett alternativ!

  Jag brukar säga att jag föddes som pensionär och pendlar mellan 28 och 60, lite beroende på... ;)

  SvaraRadera
 2. Skönt att det finns fler som jag. :)

  SvaraRadera
 3. Iaf för mej är vävningen bra! Både för tennisarmbågen och artrosen. Och humöret, man kan dunka ihop mattorna bra! Men enligt arbetsterapin jag går på så ska jag helst inte handarbeta alls!
  Ingen vävning, stickning, virkning! Får inte ens rulla tummarna!

  SvaraRadera
 4. Hej! Det var måste vara hemskt att inte få göra något. Min sjukgymnast har tackolov sagt att jag får virka bara jag tränar.

  SvaraRadera
 5. Inte för att jag lyder vet du! Mår så himla bra just nu av att skapa och hålla igång mina leder.

  SvaraRadera