söndag 21 juni 2009

Vad ska jag göra med kanten?

Photobucket

Det går långsamt framåt med filten. Jag har kommit lite mer än halvvägs med de vågräta längderna. Det finns en sak jag inte kan bestämma mig för. Jag är väldigt tacksam om ni kan var smakråd. Ska jag:

1. Låta ytterkanten vara som den är?
2. Virka en ytterkant med det gråsvarta garnet?
3. Virka en ytterkant med en annan färg eller två?
4. Virka en ytterkant med alla färger (7 st) och sen avsluta med en gråsvart?


The blankett is slowly taking form. I'm a bit more than half way done with the horizontal seams. There is one thing I can't deside. I would be very grateful if you would tell me what you think of it. Should I:

1. Leave the outer edge as it is?
2. Crochet an outer edge with the grey/black yarn?
3. Crochet an outer edge with another colour or two?
4. Crochet an outer edge with all of the colours (7) and then finish with grey/black?

10 kommentarer:

 1. Vad snyggt!
  Och vad svårt...

  Men någon slags kant röstar jag på. Med färg. Men hur många känns svårt att säga. ;)

  SvaraRadera
 2. Jättefin! :)

  Jag röstar på en gråsvart kant.

  SvaraRadera
 3. Har inte kommenterat på din blogg förut, men måste säga att jag är väldigt imponerad av dina virkade projekt :-)
  Jag tycker det vore snyggt med någon sammanhållande kant, och den gråsvarta skulle nog funka fint!

  SvaraRadera
 4. Min första tanke var en mörkröd kant, lite så där bågig. Hur brukar dom se ut, dom där mormorfiltarna?

  SvaraRadera
 5. Hej Polliver!
  Det är premiär för mig på din sida. Jättefin filt. Jag tycker att du ska fortsätta med samma färg som sista varvet i rutorna för att få en fin helhet. Jag har nyligen själv gjort en mormorsfilt och avslutade med en volang/spetskant. Först gjorde jag en kant runt hela filten, motsvarande rutorna med stolpar och luftmaskor. Därefter virkade jag 6 stolpar i första luftmaskorna och i kommande en fast maska och upprepade runt hela filten. Jag har fått många positiva kommentarer :D Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Jättefint! Jag tycker också att du ska ta det gråsvarta runtom.

  SvaraRadera
 7. Mycket snyggt!

  Jag röstar för en kant, antingen grå/svart eller röd!

  SvaraRadera
 8. Tack för alla smakråd! Jättekul. Jag tror det lutar åt en gråsvart kant som de flesta av er tyckte. Jag tyckte inte det först, men nu när filten börjar bli klar och jag kan se helheten så känns det som det blir snyggast.

  SvaraRadera
 9. Nummer två låter bra :)
  /En med bra omdöme

  SvaraRadera
 10. Tack igen för råden. Det blev en gråsvart kant med halvstolpar till slut. :-)

  SvaraRadera