onsdag 6 maj 2009

Kattfråga.

Olivier tandproblem

Photobucket

Oliver får ibland konstiga svarta prickar i tandköttet. De ser ut som pormaskar och är i olika storlekar. Vissa växer och blir ganska stora. Någon som vet vad det är för prickar och varför han får dem?

Oliver sometimes gets these black dots in his gum. They look like blackheads. Does anybody know what they are and why he gets them?


UPPDATERING: Jag frågade om hjälp på kattforumet och fick genast snabb hjälp. Förmodligen är det svarthaka, en slags kattakne. Den drabbar oftast fertila katter och katter som äter i plastskålar. Oliver är kastrerad och får sin mat i porslinsskålar. Men den kan tydligen drabba alla katter. Imorgon ska jag köpa Barnängens barnolja och alsolsprit som jag ska tvätta med morgon och kväll. Hoppas att det hjälper.

UPDATE: I got help at a forum and it is probably some kind of cat acne. I will buy some oil tomorrow that is supposed to be good for it. Fingers crossed!

2 kommentarer:

  1. Min ettåriga kastrerade hanne som äter ur metallskål, har hela hakan full med "porisar". Jag brukar skrapa bort dem med nageln och sen rengöra med betnovat. Inte alls särskilt populärt och därför har jag inte heller varit så konsekvent. Summan av det hela är att hakan fortfarande är svartprickig. Har hört att det kan bli infekterade bölder om man inte tar bort det, men än så länge har min katt klarat sig från sånt. Hoppas det går bra för dig och katten!

    SvaraRadera
  2. Jag lät det vara och nu är prickarna så gott som borta. Jag ville inte pilla för att göra det mer irriterat. Kommer det tillbaka kommer jag nog kolla med en veterinär. Tack ändå för tipset! Hoppas din kisse blir bättre snart också.

    SvaraRadera