fredag 22 maj 2009

Ergonomiska virknålar.Det här kanske är något för mig. (Vet att filmen i sig är ganska ödslig, men det hon gör är bra.) Jag lider nämligen av musarm. Och då kanske virkning inte är den bästa hobbyn. Men vad ska man göra när man hittat något man älskar och som får en att varva ner? Jag kan ju inte ge upp bara för att armen krampar. Därför försöker jag hitta lösningar på problemet så jag kan fortsätta mitt nöje. Jag tar många korta pauser, kramar och sträcker ut fingrarna och masserar armen. Jag har också letat efter något slags handtag att sätta på virknålen för att göra den mer ergonomisk. (Ni vet ett sådant där handtag man hade på pennan i skolan.) Men jag kan inte hitta några som passar virknålar någonstans. Därför funderar jag på att göra egna handtag i lera som på filmen.

Jag har i och för sig hittat en sajt som säljer ergonomiska virknålar. Men det känns lite slit och släng att kasta de gamla, fina virknålarna jag redan har. Och jag är rätt fäst vid dem på något sätt – en del av dem har min mamma och farmor virkat med.

Jag måste också erkänna att jag inte fattar det här med storlekarna på virknålarna. Vad menas med G, F, J och så vidare? Är det bara en annan benämning av tjockleken på nålen? Jag tar en 2,5 mm eller 3 mm eller 4 mm och sen är jag nöjd. Japp, sån är jag.

I suffer from mouse arm (is that a word in English?) so I need to get more ergonomic crochet needles. I'm thinking about making my own ones in clay. But I've also found new ergonomic ones for sale here. However, I don't understand what G, F, J etc. means. Is it just another name for the size of the needle? Someone, please, enlighten me. :-)

6 kommentarer:

 1. Jag ÄÄÄLSKAR de ergonomiska virknålarna från loveknitting. Jag har dem i nio olika storlekar, att benämna dem efter bokstav tror jag är amerikanskt, men det fina med dessa är att det står både i mm och en bokstav, så man vet oavsett.
  Jag virkar så hårt annars, men med de här kan jag virka nästan hur mycket som helst utan att få ont. Leveransen är jättesmidig och snabb, jag skulle defintivt köpt om jag vore så duktig som du och hade ont av att virka!!!

  SvaraRadera
 2. Hej och tack! Jag tror jag beställer nu direkt. :-)

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Detta är en gammal post jag vet, men jag har hittat ett annat bra sätt att göra de gamla virknålarna lite mer bekväma att hålla i. Linda 3M:s Coban linda(finns på apotek) runt dem till önskad bekväm tjocklek. Lindan fäster bara i sig själv så det sitter stadigt (linda rätt hårt)men det skadar inte virknålen under, har provat på nålar av bambu och aluminium-funkar kanon! Vill man kan man också endast linda så mycket som behövs för att ett vanligt "penngreppshjälpmedel"ska sitta stadigt på nålen...

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset, Ulrika! Jag har köpte ergonomiska virknålar från Loveknitting. Jag kan verkligen rekommendera dem.

  SvaraRadera
 5. Jag har köpt lera och gjort egna ergonomiska handtag på mina virknålar och det blir jättebra. Klart billigast;)

  SvaraRadera
 6. Kul med lite pyssel också!

  SvaraRadera