onsdag 28 januari 2009

Olivier – hetsätaren.

Oliver har de senaste halvåret blivit extremt matfixerad. Han jamar och jamar och jamar efter mat. Väcker mig i ottan och tigger. När han får mat så hetsäter han. Får han chansen käkar han upp Pollys portion också. Som tur är så är det Polly som bestämmer, annars hade Polly inte fått något alls.

Någon som har några bra tips på hur man kan göra livet lättare om man har en matfixerad katt? En kisse som dessutom behöver gå ner i vikt?

Jag börjar bli desperat. Funderar allvarligt på att skaffa mig en sådan här:Does anybody know what to do with an overweight cat who can't eat his food in a slow speed? I'm thinking about getting this feeder thing, but I don't know if it's any good?

2 kommentarer:

  1. Har lite grand samma problem men det har hjälpt med bestämda mattider och så har vi köpt bättre foder. dyrt hos veterinären med "fullkorn" och så doserar vi det som det står. Men det tar sjuuukt lång tid att banta en katt. typ 100g på tre månader i genomsnitt har vår gått ner.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Han har gått ner i vikt sen förra året, nu väger han 6,9 istället för 8,0... Men han är fortfarande lika galen i mat. Det kommer han kanske alltid vara. Jag ska hålla utkik efter det där "fullkornsfodret" nästa gång jag är i djuraffären. Vad heter märket?

    SvaraRadera